Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Blue Horizon: Με 29 λέξεις η ανακοίνωση της Attica Group για τον 36χρονο – Το πλοίο συνέχισε για 42 λεπτά το ταξίδι του!

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η αντίδραση της εταιρείας Attica Group μετά τον θάνατο (δείτε το βίντεο-σοκ από το protothema.gr) του 36χρονου από την Κρήτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν βρέθηκε στο νερό αφού δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon το οποίο ανήκει στον στόλο της εταιρείας με πρόεδρο του ΔΣ τον Κυριάκο Μάγειρα, τον έσπρωξαν στο νερό ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη.

Εκτός του ότι η ανακοίνωση για το θλιβερό περιστατικό ήρθε με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με την ώρα που ο 36χρονος έχασε τη ζωή του, η Attica Group θεώρησε ότι αρκούν μόλις 29 λέξεις για να (μην) δώσει απαντήσεις καθώς ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις δεν έχει υπάρξει νεώτερη ανακοίνωσή για όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ανακοίνωση

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Αυτό που, επίσης, δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί το πλοίο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του μολονότι ήταν δύο από τα μέλη του πληρώματός του αυτά που έσπρωξαν τον 36χρονο στο νερό με τραγική κατάληξη τον θάνατό του.

Αν δεν είχε ζητηθεί, μάλιστα, από εισαγγελέα η επιστροφή του πλοίου, δεν αποκλείεται το πλοίο της Attica Group να είχε ολοκληρώσει το ταξίδι του σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

Όπως φαίνεται από στοιχεία ιστοσελίδων που καταγράφουν τις κινήσεις των πλοίων, το Blue Horizon όχι μόνο ολοκλήρωσε τον απόπλου αλλά συνέχισε για 42 λεπτά το ταξίδι του πριν τελικά να επιστρέψει στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μάγειρας, ο οποίος είναι Εκτελεστικός Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Group και επί χρόνια «δεξί χέρι» του Ανδρέα Βγενόπουλου, το 2017 είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα των κυπριακών αρχών για συμμετοχή στην υπόθεση χρηματισμού του τ. Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, τότε, ο Κυριάκος Μάγειρας εμφανιζόταν ως το πρόσωπο που έδωσε εντολή για λογαριασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου ώστε να μεταφερθεί στον λογαριασμό εταιρίας του Χριστοδούλου ποσό περίπου ενός εκατ. ευρώ.

Οι κυπριακές αρχές είχαν υποστηρίξει τότε ότι σκοπός του χρηματισμού ήταν ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου να κάνει τα «στραβά μάτια» ώστε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα.

By