Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

BMW: Αυξήθηκαν 12% τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα της εταιρείας περιλαμβάνουν θετικές συνέπειες από την πλήρη ενοποίηση της κινεζικής κοινοπραξίας με την BMW Brilliance Automotive

Αύξηση κερδών της τάξης του 12% ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2022 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, παρά τις διαταραχές εφοδιαστική αλυσίδα που προκάλεσαν τα lockdown στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση, τα κέρδη του ομίλου προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν στα 3,39 δισεκατομμύρια ευρώ (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ύψους 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η BMW επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του Μαρτίου για το 2022, όταν ανακοίνωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μειώσει τις αποδόσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 7% έως 9%. Πρόκειται σαφώς για μικρότερο εύρος από το 8% έως 10% που είχε υπολογίσει πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία και οι ανταγωνιστές της έχουν επικεντρωθεί στην παραγωγή μοντέλων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, καθώς εντοπίζονται προβλήματα στην παραγωγή από την έλλειψη ημιαγωγών και άλλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παρά το γεγονός ότι παρέδωσε 6% λιγότερα αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα της BMW αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η κερδοφορία στο τμήμα αυτοκινήτων της BMW ακολουθεί την αντίπαλη Mercedes-Benz AG, η οποία σημείωσε περιθώριο ρεκόρ 16,4% για το τμήμα αυτοκινήτων της το πρώτο τρίμηνο.Τα λειτουργικά έσοδα της BMW στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν 8,9% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 7,8%.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας περιλαμβάνουν θετικές συνέπειες από την πλήρη ενοποίηση της κινεζικής κοινοπραξίας με την BMW Brilliance Automotive.

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από τη θετική τιμολόγηση και το προϊοντικό μείγμα και ήταν σε θέση να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο aftersales.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By