Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

BMW: Ο πρώτος ασύρματος φορτιστής για αυτοκίνητα!

Τα ηλεκτρικά οχήματα εισβάλλουν για τα καλά στην καθημερινότητα μας και στο προσεχές (και όχι και τόσο μακρινό) μέλλον, αναμένεται να κυριαρχήσουν.

Η BMW δείχνει το δρόμο τα τελευταία χρόνια και πλέον προσφέρει ένα εργοστασιακό σύστημα ασύρματης φόρτισης για την 530e, την υβριδική εκδοχή της Σειράς 5.

Πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα; Είναι απλό και το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης, είναι να τοποθετήσει τη συσκευή στο πάτωμα του γκαράζ του, να τη συνδέσει με το ηλεκτρικό δίκτυο και στη συνέχεια, να παρκάρει την 530e πάνω από αυτή και συγκεκριμένα στο σημείο που προβλέπεται για να ξεκινήσει η ασύρματη φόρτιση.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο σε απόσταση περίπου οκτώ εκατοστών και έτσι μπορεί να εκκινήσει η φόρτιση των μπαταριών, ενώ χρειάζεται μόλις 3,5 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

Η παραγωγή του GroundPad, όπως είναι η επίσημη ονομασία του θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο, ενώ αρχικά θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Κίνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By