Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Bo: Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο Survivor εκτός του ότι δεν ξέρει κολύμπι

Το πρώτο σοκ όταν βλέπεις τον Βο από κοντά είναι ότι είναι ακόμα πιο αδύνατος από όσο φαίνεται στην τηλεόραση. Το δεύτερο ότι μπορεί να σου αφηγηθεί τα πιο σκληρά γεγονότα της ζωής με τον πιο χαλαρό τρόπο. Ποιο πρόσωπο κρύβεται τελικά πίσω από το ράπερ με τα πολλά τατουάζ; (Γιατί ακόμα και τα τατουάζ του αποτυπώνουν κομμάτια του χαρακτήρα του.)

Ο Bo είναι από τους Survivors της ζωής. Από τα 15 του έμενε μόνος, άφησε το σχολείο για να δουλέψει, ήρθε στην Αθήνα χωρίς χρήματα και κατάφερε αργά και μεθοδικά να αρχίσει να φτιάχνει τη δική του ραπ περσόνα στο χώρο της σοουμπίζ -όχι και τόσο εύκολα όσο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Το παιχνίδι στον Άγιο Δομίνικο δεν ήταν παρά ένας εσωτερικός του καθρέφτης. Στην ουσία ένας κόκκος άμμου μιας ζωής έντονης, με πολλές παράπλευρες απώλειες και ετερόκλητα στοιχεία. Άνθρωπος που έχει μέσα του έντονο το φευγιό και μια διαρκή αλλαγή, αλλά αναζητάει μεγάλες σταθερές σχέσεις. Φιγούρα αρκετά χαρούμενη και μαχητική, που όμως κρύβει έναν κουβά από καλά κρυμμένες ευαισθησίες. Ένας άνθρωπος με χιούμορ αλλά εσωτερικές ανασφάλειες και συγκρούσεις. Για όσους όμως τον γνωρίζουν καλύτερα ξέρουν ότι έχει ένα βασικό στοιχείο: είναι τζέντλεμαν και δεν χάνει ποτέ την υπομονή να αγωνίζεται.

Αλήθεια, τώρα, εσύ τι δουλειά είχες να πας στο Survivor;

Ήταν μια απόφαση πολύ αυθόρμητη. Μου είχε γίνει μια πρόταση πριν από την Πρωτοχρονιά και η πρώτη ατάκα που μου είπαν από την παραγωγή ήταν: «Θες να σε ψήσουμε ή να σου πούμε κατευθείαν πού θα πας και τι θα κάνεις;». Προφανώς αν δεν είχα ψηθεί, δεν θα πήγαινα καν στο ραντεβού.Μου εξήγησαν κάποια πράγματα, δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά ήταν μια πρόκληση, κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Χωρίς κινητό, χωρίς φαγητό, χωρίς μπάνιο ‒κι έχω τρέλα με την καθαριότητα‒, άσε που έλεγα «θα αντέξω στα αγωνίσματα;». Έκανα και κάποιες ερωτήσεις στην παραγωγή του τύπου «θα έχει και γυμναστήριο;» Μου έλεγαν: «καλά, έχεις καταλάβει πού πας;» Χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θα έχω τόσο μεγάλη προβολή, είπα «πάμε να το κάνουμε κι ό,τι γίνει».

Σε ποιο σημείο δυσκολεύτηκες πιο πολύ;

Στην αρχή δυσκολεύτηκα στον ύπνο, γιατί είχαμε μια κουβέρτα πολύ λεπτή και κοιμόμουν σε ένα σανίδι. Πονούσα παντού, κάθε πέντε λεπτά ξυπνούσα. Μας χτύπησε και μια βροχή τις πρώτες μέρες, έμπαζε η καλύβα νερά και κυριολεκτικά μπήκαμε στα βαθιά από την αρχή.

Έπρεπε όμως να πάρεις μέρος και σε αθλήματα, που δεν το «είχες», σωστά;

Πράγματι, δεν το «είχα». Δεν ήμουν αθλητής του στίβου, ούτε της αντοχής ούτε της ταχύτητας ούτε της ευλυγισίας. Τα παραπάνω κιλά και η όχι καλή φυσική μου κατάσταση δεν βοηθούσαν. Αλλά δεν ήξερα ότι έχω να κάνω μέρα παρά μέρα τέτοια αγωνίσματα. Άσε που δεν κολυμπάω, πάω από εδώ μέχρι απέναντι και να ξέρω ότι πατάω. Ξαφνικά βρέθηκα να είμαι σε πισίνα που δεν πάταγα και να πρέπει να φέρω νίκες. Κάποιες φορές τα κατάφερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By