Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Boeing: Διαψεύδουν οι αρχές την κλήση του συγκυβερνήτη

Μια μαλαισιανή εφημερίδα υποστήριξε χθες πως ο συγκυβερνήτης, ο Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, είχε επιχειρήσει να κάνει μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό τηλέφωνό του ακριβώς πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ

Malaysia/ Flug MH370/ Satellitenbild

Η Μαλαισία διέψευσε σήμeρα την ύπαρξη μιας τηλεφωνικής κλήσης που φέρεται ότι έγινε από τον συγκυβερνήτη του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines λίγο πριν από την εξαφάνιση του αεροπλάνου στις 8 Μαρτίου και διευκρίνισε πως οι έρευνες γύρω από τους επιβάτες συνεχίζονται.

Μια μαλαισιανή εφημερίδα υποστήριξε χθες πως ο συγκυβερνήτης, ο Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, είχε επιχειρήσει να κάνει μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό τηλέφωνό του ακριβώς πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Η κλήση διακόπηκε, ίσως «επειδή το αεροπλάνο απομακρύνθηκε γρήγορα από τον (τηλεπικοινωνιακό) αναμεταδότη», έγραψε η εφημερίδα «New Straits Times» (NST).

Ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε σήμερα πως δεν γνωρίζει να έγινε τέτοια κλήση. «Απ” ό,τι γνωρίζω, όχι», απάντησε ο Χισαμουντίν Χουσέιν σε ένα δημοσιογράφο που τον ερώτησε αν έγιναν κλήσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ωστόσο πως δεν θέλει να προχωρήσει «σε κάτι που ανήκει στον τομέα της αστυνομίας και των διεθνών υπηρεσιών» που ερευνούν την υπόθεση.

«Δεν θέλω να διαταράξω τις έρευνες που διεξάγονται όχι μόνον από τη μαλαισιανή αστυνομία, αλλά επίσης από το FBI, τη (βρετανική μυστική υπηρεσία) MI6, τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες«, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης πως ουδείς επιβάτης έχει πλήρως απαλλαγεί από την έρευνα, αντιφάσκοντας με δηλώσεις που είχαν γίνει προηγουμένως από τη μαλαισιανή αστυνομία η οποία ανακοινώσε πως, έπειτα από έλεγχο, όλοι οι επιβάτες έχουν απαλλαγεί από τις υποψίες.

«Ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας είχε δηλώσει τότε πως δεν έχει βρεθεί τίιποτε ύποπτο μεταξύ των επιβατών (…), όμως αν δεν βρούμε περισσότερες πληροφορίες, κυρίως τα δεδομένα που περιέχονται στα μαύρα κουτιά, δεν πιστεύω πως ο αρχηγός της αστυνομίας μπορεί να πει πως έχουν όλοι απαλλαγεί», δήλωσε ο υπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By