Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Μπουτάρης: Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, εγώ είμαι εξωγήινος!

«Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Για την απόφαση του δήμου να αναθέσει σε ιδιώτες την προσωρινή αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται αλλιώς, κατανοώ τους συμβασιούχους που πονούν, αλλά πέρα από αυτούς, έχουμε και 15.000 επιχειρήσεις, την αγορά, η πόλη βρωμάει και έχει αφεθεί στη δυσοσμία».

«Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, τότε εγώ είμαι εξωγήινος», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα έκανε λόγο για εκβιασμό από μία μικρή κομματική μερίδα, αναφερόμενος στην κατάληψη από τους συμβασιούχους στον ΣΜΑ Φοίνικα, ενώ τόνισε ότι τους συμβασιούχους στην καθαριότητα «τους δουλεύουν όλες οι κυβερνήσεις».

«Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης», συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης και αναρωτήθηκε: «Με τρεις μέρες θα ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα; Αλλά και εάν γίνει, πώς θα δουλεύει; Άνθρωποι δεν δουλεύουν εκεί;».

«Αναγκαστικά, οδηγούμαστε σε μικτό σύστημα: μονίμων ανθρώπων στην καθαριότητα, αλλά και συνεταίρους τους ιδιώτες. Αυτή είναι η εντύπωσή μου», εκτίμησε ακόμη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο παρέμβασης εισαγγελέα και εάν ο ίδιος έχει απευθυνθεί σχετικά στις αρχές, σημείωσε ότι δεν μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο, διότι λειτουργεί αυτεπάγγελτα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By