Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Brexit: Αισιόδοξη η Ιρλανδία για συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ για το ελεύθερο εμπόριο

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι πιστεύει πως η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να επιτύχουν μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Είναι το δίχως άλλο εγγυημένο, αλλά νομίζω ότι εξετάζοντας τις πιθανότητες, θα είναι πιθανό να συμφωνήσουν [οι Βρυξέλλες] σε μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία. Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν ποσοτικοί περιορισμοί και δασμοί», δήλωσε ο ίδιος, στο ραδιόφωνο RTE.

Μια μέρα νωρίτερα και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι κατά την άποψή του, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχουν μία εμπορική συμφωνία για την περίοδο μετά το Brexit και ότι η συνέχιση των συνομιλιών, προηγούμενα μέσα στην εβδομάδα, είναι ένα καλό σημάδι, παρά τις προκλήσεις που παραμένουν.

Οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι έχουν σημειώσει καλή πρόοδο στις τελευταίες συνομιλίες για μία εμπορική συμφωνία που θα αποτρέψει μία ταραχώδη ολοκλήρωση της πενταετούς κρίσης του Brexit, αλλά η αλιεία παραμένει το μεγαλύτερο σημείο τριβής.

«Η αίσθηση μου είναι ότι ο (Βρετανός) πρωθυπουργός θέλει [εμφατικά] μία συμφωνία», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By