Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Brexit: Συμφωνία το Σαββατοκύριακο θέλουν οι Βρυξέλλες – Δεν αναμένεται «λευκός καπνός» σήμερα

Οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας θα ξαναρχίσουν αργότερα σήμερα, αφού οι διαπραγματευτές έκαναν ένα διάλειμμα, ανέφερε μια βρετανική κυβερνητική πηγή.

Νωρίτερα, πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν ή θα διακοπούν σύντομα και δεν αναμένεται «λευκός καπνός» απόψε, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζέισον Γκρόουβς, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Daily Mail, στο Twitter.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται μια μη κατονομαζόμενη ευρωπαϊκή πηγή, η ΕΕ σκοπεύει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Βρετανία εντός του Σαββατοκύριακου, αν αυτό αποδειχθεί εφικτό.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μίχολ Μάρτιν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι 27 χώρες της ΕΕ πρέπει «να δώσουν χώρο» στον επικεφαλής διαπραγματευτή των Βρυξελλών, τον Μισέλ Μπαρνιέ, ώστε να ολοκληρώσει τις συνομιλίες.

«Ορισμένες χώρες ασκούν πιέσεις… ζητώντας επιπλέον πληροφορίες», είπε ο Μάρτιν. «Ορίσαμε μια διαπραγματευτική ομάδα. Πρέπει να της δώσουμε τον χώρο για να ολοκληρώσει τις συνομιλίες και (…) ελπίζουμε (…) να πετύχει μια συμφωνία», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By