Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Brexit: Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή με εμπόδιο τα ψάρια

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για το Brexit και εμπόδιο είναι τα ψάρια! Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στην Βρετανία όσα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Με τα τηλεοπτικά συνεργεία να είναι έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Downing Street περιμένοντας ανακοινώσεις για το Brexit και την πολυπόθητη εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ αυτή φαίνεται να αργεί ακόμα.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό υπουργό Εξωτερικών, μια δυσκολία της τελευταίας στιγμής αναφορικά με το θέμα της αλιείας καθυστερεί την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας-ΕΕ, αλλά αργότερα σήμερα αναμένεται σχετική ανακοίνωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμενόταν να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Κόβενι στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE. «Αυτό δεν συνέβη. Άρα υπάρχει κάποιου είδους εμπόδιο της τελευταίας στιγμής» που σχετίζεται με το «μικρό κείμενο» της συμφωνίας για την αλιεία, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήλπιζα ότι θα σας μιλούσα σήμερα το πρωί παράλληλα με τις μεγάλες ανακοινώσεις στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά συνεχίζουμε να τις περιμένουμε αργότερα σήμερα».

Η στερλίνα συνέχισε να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας νωρίτερα άνω του 0,6% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,3586 δολάριο ενώ ενισχύθηκε έναντι του ευρώ κατά 0,3% στις 89,90 πένες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By