Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

British Airways: Πουλάει αντικείμενα για να εξασφαλίσει χρήματα εν μέσω κορωνοϊού

Στην πώληση μέσω διαδικτύου σερβίτσιων που χρησιμοποιεί σε αεροσκάφη της, όπως και αντικειμένων του Boeing 747 που απέσυρε από τον στόλο της, προχωράει η British Airways, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Ποτήρια σαμπάνιας και πιάτα που χρησιμοποιούσε στην πρώτη θέση, παντόφλες ακόμα και κουβέρτες βρίσκονται μεταξύ των αντικειμένων που βγαίνουν σε πώληση «για να ανασυνθέσει κανείς μια μαγική εμπειρία πτήσης στο σπίτι», επισημαίνει η βρετανική αεροπορική εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να αποκτήσουν αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο Boeing 747, όπως καροτσάκια.

Για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, που επλήγη από την υγειονομική κρίση, η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη αποφασίσει να πουλήσει έργα τέχνης που εκτίθεντο στα σαλόνια υποδοχής της.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώση της κυκλοφορίας λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη, για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο όμιλος IAG, ιδιοκτήτης των British Airways και Iberia, μετρά απώλειες 5,6 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους, εκ των οποίων 1,76 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο.

Για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, ο όμιλος IAG εφάρμοσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση 13.000 θέσεων εργασίας στην British Airways.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By