Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

ByteDance: Αυξάνει τον ανταγωνισμό με την κινεζική Tencent – Εξαγοράζει την Moonton για $4 δισ.

Κίνηση ματ για την ιδιοκτήτρια εταιρεία της δημοφιλούς πλατφόρμας TikTok, ByteDance, η οποία ξόδεψε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια προχωρώντας έτσι, στην απόκτηση της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, Moonton.

Η απόφαση αυτή φανερώνει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών και αυξάνει συγχρόνως, τον ανταγωνισμό με έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, την κινεζική εταιρεία Tencent. Η Tencent, θεωρείται ηγέτιδα στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς ομίλους όσον αφορά στα κοινωνικά δίκτυα και στα επενδυτικά καινοτομικά κεφάλαια.

Η επιτυχία της κινεζικής εταιρείας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στις εξαγορές που έκανε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας στρατηγικά μερίδια σε μικρότερες εταιρείες και αναπτύσσοντας συγχρόνως και τους δικούς της τίτλους. Αυτό ήταν τελικά το μυστικό που επέτρεψε στην Tencent να διαθέτει σήμερα ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών που συνεχίζουν να επιφέρουν σημαντικά έσοδα στην εταιρεία.

Η εξαγορά της Moonton, στην πραγματικότητα σημαίνει πως η ByteDance θα μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί παιχνίδια MOBA της κινεζικής Tencent, όπως τα Honor of Kings και League of Legends. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανακοίνωσε εταιρεία, η Moonton αποτελεί τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη που θα συμβάλει στην επέκταση της στρατηγικής για τα βιντεοπαιχνίδια στις διεθνείς αγορές.

«Να είστε προετοιμασμένοι για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε Tencent και ByteDance για απόκτηση περιεχομένου βιντεοπαιχνιδιών» δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC, ο Ceo της συμβουλευτικής εταιρείας Kantan Games, Σέρκαν Τοτο.

Η ByteDance δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως η δημοφιλής πλατφόρμα της TikTok, διαθέτει συνολικά 700 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες ενώ η κινεζική έκδοση της, γνωστή και ως Douyin που λειτουργεί από το 2019, είχε 600 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By