Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

O «σωτήρας» Carnival φεύγει από την Ευρώπη

Θα «έσωνε» τον ελληνικό τουρισμό, αλλά το  αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων τη διώχνει.

Του Νίκου Φιλιππίδη
olga kefalogianniΔεν έχουν περάσει ούτε 15 μέρες από την συνάντηση δύο υπουργών της Κυβέρνησης με τον Μισέλ Νεστούρ, αντιπρόεδρο της Carnival, του μεγαλύτερου oμίλου παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας, μετά την οποία είχε προκύψει ενδιαφέρον της εταιρείας να αυξήσει τις κρουαζιέρες προς την χώρα μας.

Ο εκ των ισχυρών ανδρών της εταιρείας με τον στόλο των 110 κρουαζιερόπλοιων, είχε μάλιστα επιδώσει στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη πολυσέλιδη παρουσίαση του ομίλου και των εταιρειών του.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης η Carnival ειδοποίησε γραπτώς τουριστικούς πράκτορες στη Μ. Βρετανία ότι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά, επικαλούμενη το αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, τις γενικότερες συνθήκες της αγοράς και το γεγονός ότι η πλειονότητα της πελατείας της προέρχεται από τη Β. Αμερική.

Συγκεκριμένα η Carnival ενημερώνει ότι αποφασίστηκε να μην αναπτυχθεί κανένα της κρουαζιερόπλοιο στην Ευρώπη για την περίοδο του 2014, καθώς και ότι θα κρατήσει τα πλοία της σε αμερικανικά λιμάνια.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By