Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Αυτοκίνητα από άλλο πλανήτη! [φωτό]

Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτων παγκοσμίως, στη Σαγκάη

Κείμενο- φωτό: Λήδα Κοκκίνη* 

by Tolis
by Tolis

Η 15η ετήσια Έκθεση Αυτοκινήτου (Auto Shanghai car show 2013) διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Σαγκάη μέχρι και τις 29 Απρίλιου και πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως μετά από αυτήν της Φρανκφούρτης στη Γερμανία.
Η έκθεση περιλαμβάνει 17 χώρους γεμάτους με διαφορετικά εμπορικά αυτοκίνητα, φορτηγά, επιβατικά οχήματα αλλά και το Future Lab της Hyundai, με οχήματα και ανδροειδή του μέλλοντος, σε μια συνολική έκταση που ξεπερνάει τα 280,000 τετραγωνικά μέτρα
Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά από ηλεκτρικά ταξί, τα οποία για πρώτη φορά παγκοσμίως θα χρησιμοποιηθούν στο Χόνγκ Κόνγκ από το 2015, μέχρι τη γυναίκα ρομπότ, η οποία παίζει τέννις, εκτελεί χρέη γραμματέως, συνοδηγού με ενσωματωμένο GPS, μηχανής αναζήτησης πληροφοριών από το διαδίκτυο, smartphone και πολλά άλλα.
Η εταιρεία Aston Martin εκθέτει στο περίπτερο της το αυθεντικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του James Bond, SKYFALL.
Η εταιρεία TRW, η οποία κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας για τις περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων παγκοσμίως έχει ένα εντυπωσιακό περίπτερο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά μέσα από ένα διάφανο καλούπι αυτοκινήτου όλα τα συστήματα και πως λειτουργούν, καθώς και να πληροφορηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον τομέα αυτό.
Φυσικά από την έκθεση δεν μπορούσαν να λείπουν καλλίγραμες παρουσίες, τόσο από την Ασία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

*Η Λήδα Κοκκίνη είναι Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και  Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εμπορικών Εκθέσεων στην Ασία. Ζει στη Σαγκάη. 

[custom_gallery id=»27139″]

[custom_gallery id=»27125″]

[custom_gallery id=»27123″]

[custom_gallery id=»27136″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By