Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

CBC: Αξίζει ο πόνος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

«Μια νομισματική ένωση δεν προκύπτει χωρίς επίπονη κυοφορία»

ellada

«Το να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αξίζει τον πόνο» είναι ο τίτλος άρθρου του Ντον Πίττις, παραγωγού οικονομικών ειδήσεων του κρατικού καναλιού CBC του Καναδά όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην κρίση του ευρώ και την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι μια νομισματική ένωση δεν προκύπτει χωρίς επίπονη κυοφορία.

Ο Ντον Πίττις, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρώην γενικού τραπεζίτη των ΗΠΑ κ. Γκρίνσπαν που προέβλεψε ότι θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και θα καταστραφεί η Ευρωζώνη αν δεν ενωθούν πολιτικά οι χώρες μέλη της Ε.Ε, τόνισε ότι ο Γκρίνσπαν ξεχνάει τί πέρασαν οι Αμερικανοί για να συμφωνήσουν σε ένα κοινό νόμισμα, υπογραμμίζοντας πως η νομισματική ένωση είναι μια μακρόχρονη κι επίπονη διαδικασία.

Στη συνέχεια ο Πίττις γράφει την ιστορία της προσχώρησης του Τέξας στο αμερικάνικο δολάριο καθώς και την πτώχευση της εν λόγω πολιτείας την οποία έσωσε η ομοσπονδία με δάνειο 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το 1853.

Ακόμη, ο έμπειρος Καναδός δημοσιογράφος αναφέρεται στον Καναδά και στις ιδιαιτερότητες της κάθε επαρχίας του, κάνοντας αναγωγή στις ανάλογες διαφορές των κρατών μελών της Ε.Ε, ενώ σημειώνει ότι η εισδοχή της επαρχίας Νιούφαουντλαντ στον Καναδά υπήρξε δαπανηρή καθότι η ομοσπονδία πλήρωσε εξολοκλήρου το τεράστιο χρέος της .

«Δεν ξέρω τι λέει ο Γκρίνσπαν, αλλά θα έλεγα πως για να αποφευχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αξίζουν λίγα ζόρια σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι», κατέληξε ο Καναδός παραγωγός-δημοσιογράφος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By