Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Χ. Θεοχάρης: «Ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» Σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ

Ο βούρκος της διαπλοκής τραπεζών – κομμάτων και ΜΜΕ ξεχειλίζει μέσα από την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Xaris-Theoxaris-1024x656

Με μία ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στηλιτεύει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαπλοκής και πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις σχέσης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες την εφημερίδα η ΑΥΓΗ και τις διαφημίσεις

«Ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» Σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ
Ο βούρκος της διαπλοκής τραπεζών – κομμάτων και ΜΜΕ ξεχειλίζει μέσα από την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τα σκανδαλώδη τραπεζικά δάνεια με τα οποία χρηματοδοτούν κομματικούς στρατούς και κομματικά φερέφωνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν μάχεται υπέρ της διαφάνειας, αλλά αρνείται να αποκαλύψει τους μετόχους της εφημερίδας «Αυγή». Καταγγέλλει τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους, αλλά κρύβει τους μετόχους του κομματικού εντύπου πίσω από offshore εταιρία.
«Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά. Ωστόσο, τραπεζικό δάνειο σε εφημερίδα με εγγύηση το ίδιο το κόμμα του «ηθικού πλεονεκτήματος», καθώς και τη μελλοντική της κυκλοφορία, δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό. Πολλώ δε μάλλον όταν με κυκλοφορία φύλλων ασήμαντη, μόλις 1300 φύλλων, η εφημερίδα «Αυγή» εξασφαλίζει διαφήμιση τραπεζών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το 2013 έλαβε διαφήμιση από τράπεζες 118,523€, το 2014 έλαβε 272,489 € και το 2015 εισέπραξε 489,724 €, με την ίδια κάθε χρόνο κυκλοφορία φύλλων.
Πώς εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ το άλμα στις εισπράξεις της εφημερίδας, οι οποίες υπερτετραπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια, από τις διαφημίσεις των τραπεζών; Ως πότε ο ελληνικός λαός θα χρηματοδοτεί κομματικούς στρατούς που απομυζούν τον μόχθο των φορολογουμένων; Αποδεικνύεται ότι ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την αδιαφάνεια και τη διαπλοκή.
Από την αντιπολίτευση στη νομή της εξουσίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «ξέχασαν» τα ονόματα που φώναζαν ότι θα αποκαλύψουν. Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη τους με το βίντεο που ακολουθεί, τι έλεγε ο στη Βουλή ο κ. Δραγασάκης στις 8 Οκτωβρίου του 2014:

(Visited 1 times, 1 visits today)