Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Χαϊκάλης: «Φωτογράφισε και άλλον βουλευτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γ. Αποστολόπουλος»

«Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου»

xaikalis

Καλοπροαίρετα δέχθηκε τη μήνυση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς το πρόσωπό του ο Παύλος Χαϊκάλης αναφέροντας ότι τα όσα κατήγγειλε δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης με τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

«Παρ” ότι ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού, εγώ δεν τον κατηγορώ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν ξέρω αν ενέχεται ο πρωθυπουργός. Είναι βλάβη για τον πρωθυπουργό, για το τραπεζικό σύστημα, για τη χώρα. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να μην κατονομάσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα;» πρόσθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης διευκρινίζοντας γιατί προχώρησε στις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του.

Συμπλήρωσε ότι τον ίδιο δεν τον φοβίζει η μήνυση από τον πρωθυπουργό και κατέληξε: «Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου».

«Οι διάλογοι οι οποίοι ακούγονται μέσα είναι συγκλονιστικοί. Εκείνο που έχει σημασία είναι η Δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της, να καλέσει το πρόσωπο αυτό και να δώσει εξηγήσεις για λογαριασμό ποίου ενεργούσε», είπε ο κ. Χαϊκάλης στο STAR καταγγέλλοντας ακόμη ότι του «φωτογράφισε και άλλον βουλευτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε για τη γνωριμία με τον κ. Αποστολόπουλο ότι: «Εγώ τον γνώρισα ως σύμβουλο του προέδρου. Είχαμε διατηρήσει επαφές και αφότου έφυγε από τους ΑΝ.ΕΛ».

«Δεν είχα κανέναν λόγο να μην τον εμπιστευτώ, μιλούσαμε για οικονομικά θέματα» συμπλήρωσε ο κ. Χαϊκάλης και στη συνέχεια σημείωσε: «Εγώ νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα για τον χρηματισμό και μάλιστα εγώ του είπα ότι επειδή εγώ είμαι φίρμα, θέλω 4 εκ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, την 1η Δεκεμβρίου ο κ. Αποστολόπουλος επανήλθε, ενώ ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει και άρση απορρήτου του τηλεφώνου του.

«Αμέσως εγώ ειδοποίησα τον πρόεδρο και είπαμε να καταγραφεί το υλικό».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Χαϊκάλης, ανέφερε: «Μου έδωσε όνομα, το οποίο δεσμεύομαι, είναι καταγεγραμμένο. Είναι όνομα του τραπεζικού κόσμου. Δεν θέλω να κατηγορήσω, δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να καλέσει τον κύριο και να αποκαλύψει ποιος είναι από πίσω».

Η μαγνητοσκόπηση του υλικού είναι διάρκειας μίας ώρας και 14 λεπτών, όπως εξήγησε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Για την ανακοίνωση του Αποστολόπουλου ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε: «Χαίρομαι, γιατί πρωταγωνιστής δεν είμαι εγώ, εγώ έχω τον ρόλο του παθητικού. Εγώ το μόνο έχω να κάνω είναι να δώσω το υλικό στη Δικαιοσύνη».

Για τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσε: «Σε όλα αυτά που ακούγονται θέλουμε η εισαγγελία να δώσει στη δημοσιότητα τους διαλόγους να τους ακούσει ο κόσμος και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Μάλιστα ο Αποστολόπουλος φωτογράφισε και άλλον βουλευτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες»,

«Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, απλά κατέγραψα τα δεδομένα» τόνισε κλείνοντας ο κ. Χαϊκάλης.

Η δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων ότι ο Γ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι «ενεργούσε εκ μέρος του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη», είναι που προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά και αποφάσισε να καταθέσει μήνυση.

«Μου ανέφερε ότι ενεργούσε και για πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και μου ανέφερε επίσης και κάποιο όνομα τραπεζίτη. Αλλά με φιλικές επαφές με τον Πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:

«Αναφέρεται και στο πολιτικό πρόσωπο, στον Πρωθυπουργό, αναφέρεται και στον τραπεζίτη».

Ερωτηθείς αν ο κ. Αποστολόπουλος του είπε ότι λειτουργεί εκ μέρους του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απάντησε: «Ναι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By