Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Χαϊκάλης: Συγνώμη γιατί υποσχεθήκαμε πολλά προεκλογικά, συγνώμη για τον διχασμό

«Πραγματικά, προεκλογικά ειπώθηκαν πολλά», παραδέχθηκε σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης ζητώντας συγνώμη τόσο για αυτό όσο και για το διαχωρισμό μνημονιακών-αντιμνημονιακών.

xaikalis-pavlos

Ο κ. Χαϊκάλης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega, όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης άρχισε να του περιγράφει την κατάσταση στη χώρα, να του υπενθυμίζει όσα ειπώθηκαν προεκλογικά από τα δύο κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν και να τον ρωτά: Μήπως θα πρέπει να ζητήσετε ένα συγγνώμη για όλα αυτά. «Δεν θα διαφωνήσω καθόλου» απαντά ο κ. Χαϊκάλης και προσθέτει: «Πραγματικά, προεκλογικά ειπώθηκαν πολλά. Εμείς (οι ΑΝΕΛ) είπαμε πολλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο πολλά, όμως βλέποντας ότι ένα κόμμα πηγαίνει για την εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του ή τουλάχιστον να έχει ένα plan A ή ένα plan Β».

Επιπλέον, υποστήριξε πως αρκετή από την πίεση που ασκήθηκε στη χώρα, ειδικά στο τέλος Ιουνίου, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αποφεύγοντας ωστόσο να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.

«Δεν έχω ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις, είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα» προσέθεσε ο κ. Χαϊκάλης και συνέχισε: «Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα» είπε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ σε ερώτηση για όλα όσα λέγονταν περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών και το σχετικό διαχωρισμό ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι «στο μέτρο που μου αναλογεί, ζητώ δημόσια συγγνώμη για τις κατηγορίες που αντάλλαξα».

Σε ερώτηση για το «πού βρίσκεται τώρα η διαφορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε: «Στην πολιτική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης» και συμπλήρωσε «Τρώμε την λάσπη του τσουνάμι που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, το θέμα είναι πώς αντιδράς, η αντίδραση είναι που κάνει τη διαφορά» είπε χαρακτηριστικά.