Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Χάκερς έκλεψαν Bitcoins αξίας 40 εκατ. δολαρίων από την Binance

«Οι χάκερς μπορεί ακόμα να ελέγχουν κάποιους από τους λογαριασμούς και μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν για να επηρεάσουν τις τιμές» τονίζει η εταιρεία.

Θύμα ληστείας έπεσε η Binance μια από τις μεγαλύτερες εταιρείαες κρυπτονομισμάτων του κόσμου, χάνοντας bitcoin αξίας άνω των 40 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της που εξέδωσε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το CNBC, οι χάκερς απέσπασαν από την Binance περισσότερα από 7.000 bitcoins χρησιμοποιώντας αρκετές επιθετικές μεθόδους για να φέρουν σε πέρας την ηλεκτρονική ληστεία, διεισδύοντας στα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας.

Παράλληλα, κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιες πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση της η Binance διευκρίνησε ότι η ληστεία έγινε από έναν μόνο λογαριασμό της, ο οποίος βρισκόταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο για να πραγματοποιούνται συναλλαγές και τόνισαν πως «οι χάκερς είχαν την υπομονή να περιμένουν και πραγματοποιώντας παράλληλες ενέργειες από φαινομενικά ανεξάρτητους λογαριασμούς κατάφεραν το στόχο τους.

Η Binance στην ανακοίνωση της κάνει σαφές πως υπάρχει κίνδυνος ακόμα, καθώς «οι χάκερς μπορεί ακόμα να ελέγχουν κάποιους από τους λογαριασμούς και μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν για να επηρεάσουν τις τιμές».

Να θυμίσουμε πως το Bitcoin χτες σκαρφάλωσε σε ένα υψηλά για το 2019, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 6.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε έως 4,2% στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία όταν έγινε γνωστή η είδηση, αν και στη συνέχεια ανέκτησε μέρος των απωλειών.

Πέρυσι, εκλάπησαν 950 εκατ. κρυπτονομισμάτων από πλατφόρμες συναλλαγών και υπηρεσίες υποδομών όπως τα «πορτοφόλια», με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 260% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εταιρίας για την ασφάλεια του διαδικτύου CiptherTrace. Το 58% των κλοπών Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα πέρυσι έγινε σε χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την έρευνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By