Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Χαλάει ο… καιρός στην Κουμουνδούρου

«Βράζει» εσωκομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ

syriza-grafeia-koumoundourou

Κοινό τόπο (ίσως και τον μοναδικό) αποτελεί στην Κουμουνδούρου η πεποίθηση ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επικυρωθεί και επισήμως η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες κάλπες με την τρίτη ψηφοφορία να τερματίζει την κυβερνητική θητεία της συγκυβέρνησης.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως, τώρα ξεκινάει ο Γολγοθάς. Και τούτος, σε εσωκομματικό επίπεδο, αφορά κυριότατα τις συμμαχίες.

Η πόλωση που εκτιμούν τα επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου πως θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο, δεν αφορά αποκλειστικώς την κόντρα με τη Ν.Δ. Και τούτο γιατί στο εσωτερικό του, μαίνονται «μάχες» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ήτοι τον ιδεολογικό προσανατολισμό που θα ακολουθήσει πλέον το κόμμα της Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από καιρό αποφασισμένος να διευρύνει το κόμμα προς τα δεξιά, όπερ αποδείχθηκε με τη συμφωνία… κορυφής που «έκλεισε» με τη ΔΗΜΑΡ. (Απομένει πλέον η συνάντησή του με τον Φ. Κουβέλη η οποία εξαρτάται από τη σημερινή ψηφοφορία).

Εσωκομματικά πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ «βράζει». Η Αριστερή Πλατφόρμα, πετά προειδοποιητικές βολές σε τακτική πλέον βάση με αρθρογραφία συνεργατών του Π. Λαφαζάνη στο iskra.

Χθες, ο στενός συνεργάτης του επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τόλιος, με άρθρο του καταφέρθηκε εναντίον των συμμαχιών με όψιμους αντιμνημονιακούς γενικώς και τη ΔΗΜΑΡ, ειδικώς.

«Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια προσώπων και εκπροσώπων πολιτικών δυνάμεων που έχουν συνδεθεί με μνημονιακές πολιτικές, ακόμα και στην περίπτωση που φέρουν κάποια «ψηφαλάκια», το τελικό ισοζύγιο θα είναι αρνητικό, διότι μειώνουν την «εν γένει» αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και διώχνουν αριστερούς ψηφοφόρους, τους οποίους έχει ανάγκη τόσο σήμερα, όσο κυρίως μετά τις εκλογές για την αντιμετώπιση των πιέσεων και επιθέσεων από τα κυρίαρχα συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο σχετικό άρθρο.

Ειδικότερα, για τη συνεργασία με το κόμμα του Φ. Κουβέλη, ο αρθρογράφος επισημαίνει: «Θεωρώ ότι θα βλάψει πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα και μακροπρόθεσμα. Πολύ περισσότερο που η ηγεσία της δεν έχει ως σήμερα καταγγείλει τις μνημονιακές πολιτικές, κυριαρχείται από συμπεριφορές πολιτικής επιβίωσης προσώπων που διακατέχονται από «κεντροαριστερές» αντιλήψεις, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς στην Ελλάδα όσο και στη γειτονική Ιταλία με την κυβέρνηση Ντα Λέμα, την οποίαν οι εγχώριοι υποστηρικτές του είχαν ως πρότυπο».

Παραπέμποντας στην πρόσφατη παρέμβαση του Μ. Γλέζου ο οποίος ζήτησε να μη συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια οι Ο. Βουδούρης-Θ. Παραστατίδης, ο αρθρογράφος, τονίζει: » Από αυτήν την άποψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου ο οποίος σε δήλωση του επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια βουλευτές της σημερινής Βουλής οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι. ….Αν πρόθεση όλων αυτών είναι όντως να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου χωρίς να είναι υποψήφιοι στις εκλογές».

Η Γιαταγάνα και το… γιαταγάνι

Αναστάτωση έχει προκαλέσει και η θρυλούμενη υποψηφιότητα της Χ. Γιαταγάνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ( συναντήθηκε πρόσφατα με τον Α. Τσίπρα) καθώς υπήρξε δια των social media …υπενθύμιση παλαιότερων δηλώσεών της σύμφωνα με τις οποίες οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν διαπράξει προδοσία εις βάρος της χώρας και ζητούσε να εκτελεστούν προς παραδειγματισμό!

«Δυστυχώς, δεν μπορεί να επιβληθεί στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, διότι σήμερα δεν προβλέπεται η ποινή του θανάτου. Αν λοιπόν εφαρμοστεί θα εξυπηρετεί μόνον το σκοπό της γενικής πρόληψης. Δηλαδή να ξέρει ο άλλος ότι αν ξανακάνω εγώ αυτά που έκαναν αυτοί οι δυο κύριοι, θα με σκοτώσουν. Πρέπει να το δούμε», είπε.

Κατόπιν της «υπενθύμισης» τούτης, στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός σχετικά με τη συμπερίληψή της στις λίστες του κόμματος.

Της Νίκης Ζορμπά

Πηγή: capital.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By