Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Χαλάνδρι – Σοκάρει η 57χρονη Γερμανίδα: «10 μέρες κοιμόμουν με το πτώμα»

Η 57χρονη Γερμανίδα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντρόφου της στο Χαλάνδρι περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τη διαδικασία που ακολούθησε για να τυλίξει το πτώμα του 67χρονου καθώς οι μέρες περνούσαν και η σήψη είχε προχωρήσει αρκετά.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ομολόγησε στους αξιωματικούς ότι έμεινε περίπου 15 ημέρες στο διαμέρισμα με τον νεκρό σύντροφο της. Το CNN Greece φέρνει στο φως όλα όσα αποκάλυψε μετά τη σύλληψή της.

«Δεν μπορούσα να καθαρίσω, μύριζε πάρα πολύ και ήθελα να τον ξεφορτωθώ από το σπίτι. Στην αρχή είχα σκεφθεί να τον κουνήσω για να τον πάω στο μπάνιο και να είναι πιο δροσερά εκεί.

Όμως δεν το έκανα ποτέ. Δεν είχε νόημα, αφού και πάλι θα ήταν μέσα στο σπίτι. Έπρεπε να τον βγάλω από το σπίτι.

Επειδή δεν ήθελα να τον πιάσω από κάποιο σημείο του σώματός του μετά από τόσο καιρό που είχε περάσει, πήρα μια ταινία που κολλάει και τον τύλιξα γύρω γύρω. Ακόμη, πήρα, κάτι σκοινιά από το μηχανάκι του που το είχε παρκαρισμένο απέξω και τον τύλιξα και με αυτά», είπε, διατηρώντας την ψυχραιμία της.

Όταν η μυρωδιά από τη σήψη είχε γίνει πια πολύ έντονη, η γυναίκα πήρε τα πράγματά της και προσπάθησε να εξαφανιστεί. Όπως είπε, πήγαινε σε διαφορετικά ξενοδοχεία μέχρι που οι Αρχές την εντόπισαν στο Παγκράτι, λίγο πριν εγκαταλείψει τη χώρα για τη Γερμανία. Στους αστυνομικούς αποκάλυψε, επίσης, πως έδωσε χάπια στον σύντροφο της.

«Εγώ έβαλα 5 ή 6 χάπια σε ένα ποτήρι που είχα βάλει μέσα μπλε πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και τα διέλυσα στην πορτοκαλάδα με ένα κουτάλι. Μετά του πήγα το ποτήρι αυτό με την πορτοκαλάδα και ο Γιάννης την ήπιε.

Αυτά τα χάπια ήταν άσπρα και ήταν πεταμένα μέσα στο συρτάρι στο σαλόνι. Αυτά τα χάπια, απ’ ότι μου είχε πει ο Γιάννης, ήταν χάπια που έπαιρνε για να ηρεμήσει.

Μετά άρχισε να βήχει πάρα πολύ δυνατά και εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έβηχε συχνά ο Γιάννης όταν ξάπλωνε. Μέσα στη νύχτα σηκώθηκε και ίσως πήγε και ήπιε και κάποιο άλλο χάπι, αλλά δεν ξέρω τι. Αυτό το λέω γιατί την άλλη μέρα, είδα στο τραπέζι της κουζίνας ένα κουτάκι που ο Γιάννης είχε τα χάπια της εβδομάδας και αυτό το κουτάκι ήταν ανοιχτό».

Για τους αστυνομικούς, η Γερμανίδα ήταν από την αρχή η βασική ύποπτη της δολοφονίας.

«Όταν ξύπνησα στις 19 Δεκεμβρίου το πρωί, επειδή είχα ανησυχήσει πολύ πια από την κατάσταση του Γιάννη, πήγα τον ψηλάφισα και κατάλαβα ότι ήταν κανονικά νεκρός. Δεν είχε παλμούς, δεν ακουγόταν η καρδιά του και φαινόταν στο πρόσωπο του ότι ήταν νεκρός. Από τότε τις επόμενες 10 μέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του, γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμα κοντά μου».

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων θα δείξουν ακριβώς τι χάπια ήταν αυτά που έδωσε στον σύντροφο της η κατηγορουμένη, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει και ένα εύρημα κοντά στο στόμα του θύματος που μπορεί να κρύβει και ένδειξη ότι ο θάνατος του 67χρονου προήλθε από ασφυξία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By