Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Χαλκιδική: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συζυγοκτόνος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου, ο 33χρονος Αλβανός

klont lesi

Ο 33χροος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιο τους, τον οποίο κρατούσε επί 18 μέρες πήρε προθεσμία από τον ανακριτή Πολυγύρου για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Ο κατηγορούμενος μετήχθη, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όπου, αφού, πρώτα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή, προκειμένου να λογοδοτήσει για τη στυγερή δολοφονία της 41 ετών γυναίκας. Τελικώς, του δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανίων, ο 33χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, επειδή άρπαξε τον 4χρονο γιο του, Φοίβο, περιπλανώμενος μαζί του σε διάφορες περιοχές του νομού Χαλκιδικής το διάστημα που εθεωρείτο φυγάς.

«Αφού σκότωσα την Λέλα, πήρα τον Φοίβο και τον έβαλα μπροστά στο μηχανάκι. Κατευθύνθηκα στα Ψαχούδια. Στόχος μου ήταν να φθάσω στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέσω γνωστών να φθάσω στην Αλβανία. Όταν έφθασα στα Ψαχούδια πήρα από το κινητό έναν φίλο μου που ζούσε στην Ορμύλια αλλά είχε φύγει στην Αλβανία. Του ζήτησα να μου βρει ένα μέσο να φθάσω Θεσσαλονίκη αλλά δεν μπορούσε να μου βρει. Μετά πήρα έναν ταξιτζή που ήξερα αλλά εκείνη την ώρα είχε άλλη κούρσα και δεν μπορούσε να με πάει. Προσπάθησα να κινηθώ με τα πόδια προς Θεσσαλονίκη αλλά είχε παντού αστυνομικούς. Το μετάνοιωσα και πολλές φορές σκέφτηκα να παραδοθώ αλλά δεν το έκανα.Το κινητό τηλέφωνο το πέταξα την ίδια μέρα για να μην με εντοπίσουν από αυτό» καταθέτει ο 34χρονος συζυγοκτόνος Κλοντ Τζέημς Λέσι στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου.

Ο Λέσι γνώριζε καλά την περιοχή της Χαλκιδικής και επιχειρούσε να βρει τρόπους να διαφύγει από τον νομό. Κάποια στιγμή κατάφερε να φθάσει μέχρι τα Τρίγλια Χαλκιδικής, ένα… βήμα από τη Θεσσαλονίκη αλλά έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο και οπισθοχώρησε. «Την πρώτη μέρα κοιμηθήκαμε σε ένα αντίσκηνο στο βουνό και την επόμενη σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Το παιδί με ρωτούσε συνεχώς που πάμε και του είπα «τσακώθηκα με τη μαμά και θα πάμε στην Αλβανία». Την επόμενη μέρα διέρρηξα ένα εξοχικό σπίτι που δεν έμενε κανείς. Μείναμε εκεί. Φάγαμε μέλι, κονσέρβες και ότι άλλο βρήκαμε. Από εκεί πήρα κουβέρτες για να σκεπάζω τον Φοίβο. Κάποιες άλλες νύχτες κοιμηθήκαμε σε τροχόσπιτο και σε σκηνές κάμπινγκ στα Ψαχούδια. Και εκεί βρήκα κάποια τρόφιμα και φάγαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν το φαγητό και όχι ο ύπνος. Ο Φοίβος γκρίνιαζε όταν πεινούσε. Κάποια μέρα έκλεψα μια κότα, μια άλλη ένα κουνέλι. Τα έσφαξα, τα ψήσαμε στο δάσος σε ένα καλύβι και τα φάγαμε. Έβρισκα και φρούτα εποχής από τα κτήματα και τα τρώγαμε με το παιδί» καταθέτει ο συζυγοκτόνος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By