Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Χαμηλές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία στον Έβρο

xionia-2

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές «έπεσε» τις πρωινές ώρες κάτω από το μηδέν.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών και του παγετού που σχηματίστηκε σε σημεία του οδικού δικτύου, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου στον Έβρο, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 9:00, χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία της Φλώρινας.

Συνθήκες παγετού επικρατούν από νωρίς στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος σε όλες τις πόλεις έπεσε κάτω από το μηδέν. Στη Φλώρινα έδειξε -5 βαθμούς, όσους και στην Πτολεμαΐδα, στα Γρεβενά -6, ενώ στην Καστοριά -1.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, με τον ήλιο πάντως να κάνει από νωρίς την εμφάνισή του. Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χειμωνιάτικες είναι οι θερμοκρασίες και στη Θράκη, όπου το πρωί ο υδράργυρος ήταν στο -4 στην Ορεστιάδα και στους -2 στην Ξάνθη.

Μετά τη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών, κανονικά διεξάγεται από τις 8.30 το πρωί η είσοδος των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων προς τη χώρα, από το συνοριακό σημείο διέλευσης Ορμενίου.

Εξάλλου, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης.

Αλυσίδες απαιτούνται επίσης για την κίνηση σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής και ειδικότερα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Το ίδιο ισχύει για την επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ό χλμ. και στο δρόμο που συνδέει την Κερασιά Πέλλας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας (9ο έως 25ο χλμ.).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By