Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Χαμός στη Βουλή με Τζαβάρα, Παπαρήγα, Βούτση και Κρεμαστινό

Η συμβολή της Βουλής για να μετατραπεί σε μουσείο το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη και να παραδοθεί στο κοινό στην χθεσινή εκδήλωση στην Αμαλιάδα, προκάλεσε τις αντιδράσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.

Ο γαλάζιος βουλευτής είπε ότι ο Μπελογιάννης είναι λαμπρός αγωνιστής και ήρωας του κόμματος του και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ήρωας της Δημοκρατίας άρα και της άλλης πλευράς. «Ήρωες υπάρχουν και από την άλλη πλευρά και θα έπρεπε η Βουλή να έχει την πρόνοια για τέτοια θέματα και να έχει μια αξιακή ουδετερότητα.»

Στις αναφορές Τζαβάρα αντέδρασε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής λέγοντας πως μένει έκπληκτος από αυτά που ακούστηκαν και πρόσθεσε ότι στην χτεσινή εκδήλωση στην Αμαλιάδα από πουθενά δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση από οπουδήποτε για το ότι η Βουλή θα τιμήσει τον Μπελογιάννη.

Υπέρ του Νίκου Βούτση τάχθηκε ο προεδρεύων βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός λέγοντας ότι είναι πολύ σωστή η ενέργεια της Βουλής να τιμήσει τον Μπελογιάννη.

Όμως ο βουλευτής της ΝΔ επανήλθε κάνοντας λόγο για σκόπιμη σύγχυση «Άλλο το θέμα της εκτέλεσης για το οποίο όλοι αντέδρασαν και άλλο να γίνεται ήρωας, ενώ ήταν ήρωας μόνο της παράταξης του.
Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν για να μην γίνει Λαϊκή Δημοκρατία η Ελλάδα. Ποιος δικαιώθηκε; Απ´ όλες τις πλευρές υπήρξαν ήρωες και κακοποιοί.
Δεν πρέπει αυτή η μελανή σελίδα της ιστορίας, ο εμφύλιος να αποτελέσει στιγμή πολιτιστικής κληρονομιάς».

Στη συζήτηση παρενέβη και η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι «Εμείς σεβόμαστε και ορισμένα πράγματα άλλοι εδώ μέσα δεν τα σέβονται, υπάρχουν ιδεολογικές διάφορες αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να λέει τι θα έκανε ο Μπελογιάννης σήμερα.
Δεν θα ανεχθούμε την υποκρισία, την καπηλεία και το μίσος».

(Visited 1 times, 1 visits today)