Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Χάνει έδαφος το Bitcoin: Οι νέοι παίχτες στη μάχη των crypto

Ολοένα και μεγαλύτερο κοινό αποκτούν σταδιακά και άλλα κρυπτονομίσματα πέραν του Bitcoin, αφού επιχειρήσεις και καταναλωτές τείνουν να τα χρησιμοποιούν περισσότερο στις συναλλαγές του. Σύμφωνα με την BitPay αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Bitcoin έχει αρχίσει να χάνει έδαφος.

Ειδικότερα, στοιχεία της BitPay, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών με κρυπτονομίσματα παγκοσμίως αναφέρουν πως οι πληρωμές με Bitcoin πέρυσι υποχώρησαν περίπου στο 65% από το 92% το 2020. Σε σχέση με τις πληρωμές που επεξεργάστηκε η εταιρεία, το 15% πραγματοποιήθηκε με Ether, ενώ τα stablecoins ανήλθαν στο 13%. Οι υπόλοιπες πληρωμές πραγματοποιήθηκαν με άλλα κρυπτονομίσματα, ενώ το Dogecoin, το Shiba και το Litecoin αποτέλεσαν το 3% του συνόλου.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg ο βασικός παίχτης των crypto το Bitcoin φαίνεται πως έχασε ένα μέρος της πέρασής του πέρυσι, καθώς τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από εμπόρους για διασυνοριακές συναλλαγές.

Παράλληλα όμως, οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο στα stablecoins το 2020, καθώς διαφημίζεται πως η αξία τους παραμένει πιο σταθερή.

Αντιθέτως, τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα παρουσίασαν μεγάλες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του 2021. Το Bitcoin συγκεκριμένα, σημείωσε τους τελευταίους μήνες δραματική πτώση, ενώ τις πρώτες ημέρες της χρονιάς η τιμή του κατρακυλούσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By