Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Χανιά: Καταζητούμενος στην Εσθονία ο 47χρονος Νορβηγός – Πάλεψε η σύντροφος για να σωθεί

Ανοιχτούς λογαριασμούς και με τις διωκτικές αρχές της Εσθονίας, φέρεται πως έχει ο Νορβηγός που καταζητείται για τη δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά των Χανίων. Τι λέει στο newsit.gr ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, που όπως δείχνουν τα στοιχεία πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο άνθρωπος για τον οποίο οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του φέρεται να καταζητείται και από τις αστυνομικές αρχές της Εσθονίας, χωρίς όμως να αναφέρεται το αδίκημα το οποίο έχει διαπράξει. Στην επίσημη σελίδα των αστυνομικών αρχών της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης “φιγουράρει” η φωτογραφία του 47χρονου ενώ αναφέρεται ότι είναι γεννημένος το 1973 κι ότι εισήλθε στην Νορβηγία στα τέλη του 2018. Μάλιστα υπάρχει και τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καλέσουν προκειμένου να δώσουν πληροφορίες.

“ Έλεγε ότι ήταν στις ειδικές δυνάμεις της Νορβηγίας και από ότι μου είχε πει η γυναίκα μου ήταν πολύ βίαιος και την χτυπούσε συχνά. Έπινε πολύ και τη χτυπούσε με μπουνιές στο πρόσωπο. Το Φεβρουάριο του 2002 μου είχε αναφέρει για πρώτη φορά ότι την απειλεί ότι θα την σκοτώσει”, λέει στο newsit.gr ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας Μιχάλης Παπιδάκης.

Προσπάθησε να σωθεί
Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για σώσει τη ζωή της, από το αμόκ του 47χρονου συντρόφου που τη σκότωσε με 14μαχαιρίες, μία εκ των οποίων στην καρωτίδα.

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι του χωριού Μεσκλά των Χανιών δεν μπορούν ακόμα να συνέλθουν από το αποτρόπαιο έγκλημα, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είναι ραγδαίες και σοκαριστικές.

Ο Νορβηγός που έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης με τις αστυνομικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη τους είναι όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία ο δράστης του απεχθούς εγκλήματος.

Ο πρώην άνδρας της 54χρονης λίγο πριν τη δολοφονία της, δέχτηκε τηλεφώνημα της με το οποίο τον ενημέρωνε ότι θα την σκοτώσει, ενώ ο φερόμενος ως δράστης τρεις ημέρες μετά το έγκλημα συνομίλησε με την κόρη του θύματος λέγοντας της “σκότωσα τη μάνα σου”.

Σήμερα βγήκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης το οποίο δείχνει ότι ο δράστης κατάφερε να πλήξει με αρκετές μαχαιριές το θύμα του, με μια από αυτές να βρίσκει την καρωτίδα του θύματος και να κόβει το νήμα της ζωής της.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται ότι πάλεψε προκειμένου να αποφύγει από τα δολοφονικά χτυπήματα του συντρόφου της, ωστόσο δεν κατάφερε να γλιτώσει. “ Έφερε 14 βλάβες τραυματικής αιτιολογίας από νύσσον – τέμνον όργανο στο πρόσωπο και στις τραχηλικές χώρες. Εξ αυτών 8 τραύματα τομής και έξι εκδορές.

Μια ήταν η θανατηφόρος πλήξη στη δεξιά πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε και ρήξη της δεξιάς καρωτίδος με αποτέλεσμα την αθρόα ροή αίματος και κατά συνέπεια το θάνατο της” λέει στο newsit.gr, o ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης και προσθέτει:

“Εκτιμώμενος χρόνος θανάτου βραδινές ώρες της περασμένης Τέταρτης μέχρι μεσημβρινές ώρες της περασμένης Πέμπτης. Μόνο μια ήταν η θανατηφόρος πλήξη. Τα υπόλοιπα τραύματα δεν είχαν εισχωρήσει βαθιά. Είχε εκχυμώσεις και μώλωπες που δείχνουν ότι υπάρχουν στοιχεία πάλης”.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, “χτενίζουν” όλη της Κρήτη. Μέχρι στιγμής εκτιμούν ότι δεν έχει καταφέρει να διαφύγει από νησί, καθώς το όνομα του δεν είναι καταχωρημένο στις λίστες των ατόμων που έφυγαν από την Κρήτη με αεροπλάνο ή πλοίο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By