Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Χανιά: Πλημμύρες σε σπίτια και κατολισθήσεις

Έντονα τα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

xania

 

Σοβαρά προβλήματα, με πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, κυρίως υπόγεια, καταπτώσεις και κατολισθήσεις σε δεκάδες σημεία της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και εγκλωβισμούς οδηγών στα οχήματά τους προκάλεσε η κακοκαιρία στα Χανιά, με τα φαινόμενα να είναι εντονότατα από τα μεσάνυκτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δρόμοι στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ακόμα και μεγάλα τμήματα της Εθνικής Οδού μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαγορεύει την διέλευση από πολλά σημεία, ενώ από διάφορα σημεία των Χανίων η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 35 ατόμων.
Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε ολονύκτια επιχείρηση στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, μέρος του οποίου κατακλύστηκε από νερά, υπό τον φόβο να υπάρξει γενικό μπλακ- άουτ στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο στις περιοχές του Πλατανιά, του Μάλεμε, των Βουκολιών και του Κολυμβαρίου έπεσαν στύλοι της επιχείρησης με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Στην περιοχή Λιβάδια των Χανίων πλημμύρισαν σπίτια και βιοτεχνίες, ενώ η Πυροσβεστική έκανε άντληση υδάτων από ξενοδοχεία και σπίτια σε Πλατανιά, Μόδι και Γεράνι. Ακόμα, πλημμύρισαν περισσότερα από δέκα υπόγεια, κυρίως αποθήκες, σε Κολυμπάρι και Μινωθιανά ,ενώ μέχρι και το πρωί όταν και υποχώρησαν τα νερά είχαν αποκοπεί κυκλοφοριακά τα χωριά Ξαμουδοχώρι, Κυπάρισσος, Λουτράκι, Μανωλιόπουλο.

Προβλήματα υπήρξαν και στα ορεινά λόγω των καταπτώσεων βράχων, ενώ από τα χιόνια έκλεισε και ο δρόμος προς τον Ομαλό.

By