Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

«Χαράτσι» 10% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, προανήγγειλε ο Σπίρτζης

«Το εισιτήριο θα αυξηθεί ούτως ή άλλως, διότι ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

mesa mazikis metaforas

Αύξηση στο απλό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Το εισιτήριο θα αυξηθεί ούτως ή άλλως κατά 10%, διότι ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Σήμερα η τιμή του εισιτηρίου είναι 1,20 ευρώ και με την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα αυξηθεί στο 1,30 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Αυτό που το υπουργείο προγραμματίζει, όπως είπε ο κύριος Σπίρτζης, μιλώντας στον Βήμα FM, είναι η επιπλέον επιβάρυνση του απλού εισιτηρίου – το οποίο χρησιμοποιείται περιστασιακά από τουρίστες ή άλλους, όπως ανέφερε, με στόχο να παραμείνουν χαμηλά τα αντίτιμα για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες.

Την διαφωνία του με τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και των περιφερειακών αεροδρομίων που προβλέπονται στη συμφωνία εξέφρασε περαιτέρω ο Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας:

«Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία».

Ο διαγωνισμός για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΔΙΣΥ αναμένεται να ξεκινήσει ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για τα αεροδρόμια, η οποία, όπως ανέφερε ο υπουργός, βρίσκεται στο στάδιο των τελικών συνεννοήσεων με την ανάδοχο κοινοπραξία Fraport για την κατάρτιση και υπογραφή της σύμβασης με το δημόσιο, την οποία ο κύριος Σπίρτζης τοποθετεί έως το τέλος του χρόνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By