Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Χαρίτσης κατά Σχοινά για εθνικά θέματα – «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με όρους εθνικιστικής δεξιάς»

«Βολές» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, εξαπολύει ο Αλέξης Χαρίτσης, επιβεβαιώνοντας τη στροφή της Κουμουνδούρου στα εθνικά ζητήματα. Παράλληλα, εκφράζει την δυσφορία του για την στάση του Έλληνα επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά κάτι που με την σειρά του προκάλεσε την αντίδραση πολιτικών και διπλωματικών κύκλων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό BestTv, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αυξανόμενη επιθετικότητα από πλευράς Τουρκίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την άρνησή της να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου, όπως είπε, να χαραχθεί εθνική στρατηγική για την αντιμετώπισή της.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του Έλληνα Επιτρόπου, Μαργαρίτη Σχοινά καθώς «ενώ χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες που είναι σε καίριες θέσεις να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο […] Δεν μας ικανοποιεί η στάση του κ. Σχοινά.

Πώς να μας ικανοποιεί; Όταν έχουμε Έλληνες σε τόσο κρίσιμα πόστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν υπάρχουν από τη μεριά τους κατάλληλες ενέργειες για να προστατευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Λίγες ώρες αργότερα από την συνέντευξη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν άστοχη και αχρείαστη την επίθεση Χαρίτση στον ευρωπαίο αξιωματούχο καθώς οι στιγμές απαιτούν όχι μόνο ψυχραιμία αλλά και αντίσταση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και την τουρκική προπαγάνδα.

Οι ίδιοι κύκλοι θυμίζουν οτι την ίδια έκκληση έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση με αρκετά από τα στελέχη του να καλούν τους πολιτικούς από όλες τις πτέρυγες του δημοκρατικού τόξου να μην ρίχνουν νερό στον τουρκικό μύλο της προπαγάνδας.

Όπως τονίζουν, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε επίπεδο κορυφής έχουν τώρα για πρώτη φορά προσωπική αντίληψη για το παιχνίδι των Τούρκων μετά και την πρόσφατη επίσκεψή τους στον Εβρο γεγονός που έχει προκαλέσει νέα δεδομένα τα οποία αναμένεται να αποτυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις των Βρυξελλών. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι επιστολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το περιεχόμενο των οποίων η Αθήνα επιδιώκει να συμπεριληφθει στο κείμενο συμπερασμάτων.

Τέλος αναφέρουν πως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Σχοινά με όρους εθνικιστικής δεξιάς. Λίγες μέρες πριν το Τουρκικό ΥΠΕΞ επιτέθηκε στον Σχοινά «γιατί δρα ως Έλληνας όχι ως ευρωπαίος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By