Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Χάρμς: Αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα δημιουργεί η ελληνική πλευρά

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα χαρακτηρίζει λανθασμένη την ελληνική προσέγγιση της Ρωσίας.


European_Greens

Η  Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο της Γερμανίας για «αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα» στο ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα. Θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Μ. Σουλτς έγιναν για διπλωματικούς λόγους.

Η Ρεμπέκα Χάρμς κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για δημιουργία αντιευρωπαϊκής ατμόσφαιρας στη Μόσχα, όπως μεταδίδει σήμερα η Deutsche Welle. Η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων δήλωσε ότι «δεν είναι κακό ένας Έλληνας πρωθυπουργός να μεταβαίνει στη Μόσχα, αλλά το θέμα είναι με ποιο σκοπό, όπως επίσης και ο χρόνος που γίνεται αυτό το ταξίδι. Και αυτά είναι τα θέματα τα οποία δικαίως προκαλούν τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και θέτουν αμφιβολίες για το ταξίδι».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος των Ελλήνων -των οποίων την επιθυμία για αλληλεγγύη πάντα υποστήριζα- και της ελληνικής κυβέρνησης να στέλνουν ένα μήνυμα ότι στρέφονται περισσότερο προς τη Μόσχα από ό,τι στις Βρυξέλλες. Χθες δεν συμφωνήθηκε κάτι σκληρό, εάν δει κανείς τις δημόσιες δηλώσεις, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Τσίπρας με την επίσκεψη του είναι καθαρά φιλορωσική και καθαρά αντιευρωπαϊκή».

(Visited 1 times, 1 visits today)