Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Χαροπαλεύει ευρωβουλευτής του ξενοφοβικού UKIP

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ευρωβουλευτής του βρετανικού ξενοφοβικού UKIP, ο οποίος λέγεται πως γρονθοκοπήθηκε από συνάδελφό του σε συνεδρίαση του κόμματος στο Στρασβούργο.

Ο Στίβεν Γουλφ «δέχθηκε αρκετές γροθιές, έπεσε σε ένα παράθυρο και έχει αιμορραγία στο κεφάλι», σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, ο Γουλφ που θεωρείται φαβορί για την ηγεσία του κόμματος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από διαπληκτισμό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του κόμματος στο Στρασβούργο.

Ο πρώην ηγέτης του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ,  ο οποίος ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα αυτά μέχρι να εκλεγεί νέος ηγέτης, δήλωσε για το περιστατικό: «Λυπάμαι βαθιά που μετά το διαπληκτισμό που συνέβη σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του UKIP σήμερα το πρωί, ο Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή».

Πηγές από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 49 χρόνια, αναφέρουν πως ο άνδρας δέχθηκε πολλές γροθιές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά δεν κατέρρευσε αμέσως. Μόνο λίγη ώρα αργότερα και όταν τα μέλη του κόμματος κατευθύνονταν για την ψηφοφορία έχασε τις αισθήσεις τους.

Την ίδια στιγμή, ο Telegraph αναφέρει πως ο Γουλφ έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ εκπρόσωπος του UKIP δήλωσε πως ο άνδρας υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος της Sun, Χάρι Κόουλ, επικαλέστηκε πηγές και ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής που γρονθοκόπησε τον Γουλφ είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα αμύνης, Μάικ Χούκεμ.

By