Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Χάθηκε αεροσκάφος της Egyptair με 56 επιβάτες

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο

egyptair

Αεροπλάνο της Egyptair που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο και στο οποίο επιβαίνουν 66 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά από την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Egyptair μέσω Twitter, η πτήση νο. MS804 που απογειώθηκε από το Παρίσι στις 23.09 με προορισμό το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ στις 2.45 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου, το αεροπλάνο πετούσε στα 37.000 πόδια.

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, ενώ μεταξύ των επιβατών βρίσκονται ένα παιδί και δύο βρέφη. Οι εθνικότητες των επιβατών είναι: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, δύο Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας υπήκοος Κουβέιτ, ένας Σουδανέζος, ένας υπήκοος Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, ο πιλότος έχει στο ενεργητικό του 6.275 ώρες πτήσεις και ο συγκυβερνήτης 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 2003.

Εκτιμούν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος Α320 έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Αξιωματούχος των αιγυπτιακών αερογραμμών δήλωσε νωρίτερα πως το αεροσκάφος βρισκόταν 16 χιλιόμετρα εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, όταν το στίγμα του εξαφανίστηκε. Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δήλωσαν πως συνομίλησαν με τον πιλότου του αεροσκάφους, ενώ πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο και ότι δεν τους ανέφερε κάποιο πρόβλημα.

parisi-kairo

(Visited 1 times, 1 visits today)