Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάζεστε ομαδική ψυχοθεραπεία!

Σε «ομαδική ψυχοθεραπεία» παρέπεμψε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που είχε υπογράψει πριν από λίγους μήνες ως κυβέρνηση με τα ΕΛΠΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζει ότι η νέα κυβέρνηση επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΛΠΕ αποκαλύπτοντας ότι ο προκάτοχός του Γιώργος Σταθάκης είχε συμφωνήσει με τους Θεσμούς να ερευνηθούν οι επιλογές ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

«Έγγραφο που έχω στην διάθεσή μου αναφέρει σε σχέση με τα ΕΛΠΕ: «επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών» – δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – «και των θεσμών ότι το ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνει εντολή να ερευνήσει τις επιλογές ιδιωτικοποίησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης για να προσθέσει: «Αυτά συμφωνήσατε και σήμερα τα καταγγέλλετε. Καταγγέλλετε τους εαυτούς σας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg είπε αυτό που λεει η δική σας συμφωνία. Ότι ερευνούμε τις επιλογές ιδιωτικοποίησης.

Είναι δέσμευση της κυβέρνησης ότι προχωράμε προς την κατεύθυνση που εσείς συμφωνήσατε. Εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ όλες τις επιλογές και θα ληφθούν αποφάσεις προς το συμφέρον του λαού».

Σε άλλο σημείο είπε: «Βγάλατε συμπέρασμα ότι το Δημόσιο θα αποσυρθεί από τα ΕΛΠΕ σε σχέση με τις γεωτρήσεις. Δεν υπάρχει αυτό», για να συμπληρώσει:

«Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσύρουμε το Δημόσιο συνολικά από τα ΕΛΠΕ» και να υπογραμμίσει πως «χρειάζεστε ομαδική ψυχοθεραπεία σε σχέση με τις τοποθετήσεις σας. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό. Σας εκθέτει αυτή η συμπεριφορά και δημιουργεί εικόνα ιλαρότητας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By