Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Χατζηδάκης: συρρικνώνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως με τη συμφωνία της με τις τράπεζες ουσιαστικά οδηγεί σε συρρίκνωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς προβλέπει σειρά από «κόφτες», εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως για παράδειγμα, άγαμος δανειολήπτης που έχει κατοικία με αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ, αλλά ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ, δεν θα υπάγεται στη ρύθμιση, ενώ, όπως είπε, βάσει της νέας συμφωνίας όσοι έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη θα βγουν και θα ελεγχθούν από την αρχή.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι χρειάζεται σφαιρική ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια καλώντας την κυβέρνηση, αλλά και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επεξεργαστεί γρήγορα τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ελάφρυνση των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς η καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία.

Προσέθεσε μάλιστα ότι η ΝΔ, από τον Οκτώβριο του 2016, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για οριζόντια «κουρέματα» σε δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αντίστοιχες προτάσεις για την επιτάχυνση του νόμου Κατσέλη και το διαχωρισμό των θυμάτων της κρίσης και των στρατηγικών κακοπληρωτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By