Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Χατζηδάκης: Τα μέτρα για μείωση συντάξεων-αφορολογήτου, έχουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

«Πληρώνουμε, δυστυχώς, όλοι μαζί το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόσο τα μέτρα για τη μείωση του αφορολογήτου όσο και τα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων έχουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας, παράλληλα, τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει το κρέας, ψάρι». «Ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να συσκοτίσει την πραγματικότητα, ξέχασε τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις, πριν από μερικούς μήνες», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, «που το έχει συμφωνήσει ήδη επί της αρχής» και «επιχειρεί να γραπωθεί από τα περιβόητα αντίμετρα, τα οποία θα είναι επί πιστώσει, ενώ τα μέτρα για τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων θα είναι τοις μετρητοίς».

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης εξαπολύει επίθεση κατά υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι «είναι αμετανόητοι και πιστεύουν ότι ακόμα ισχύει το δόγμα του Γκέμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό». Επίσης, κάνει λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «καμουφλάρει τα μέτρα και να δώσει άλλοθι στους βουλευτές της για να τα ψηφίσουν».

Παράλληλα, δηλώνει ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το πακέτο μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις όπως λ.χ. η απελευθέρωση της ενέργειας, αν συμφωνούμε με τις επιμέρους ρυθμίσεις, ασφαλώς θα δώσουμε θετική ψήφο».

Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει «μπάλωμα» τη συμφωνία που πάει να κλείσει και εκτιμά ότι θα παραμείνουν εκκρεμότητες σε σχέση με τον ρόλο και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που μπορεί να παραπεμφθούν για το Φθινόπωρο.

Όσο για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών της ΝΔ, μετά από εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι η ΝΔ, ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθεί για συνεργασία σε όλες τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. «Από εκεί και πέρα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο», αναφέρει και καταλήγει λέγοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία «μιας πλατιάς, πατριωτικής μεταρρυθμιστικής συμμαχίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By