Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Χατζηδάκης: Το έργο μας στην κοινωνική πολιτική καταστρέφει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

«Όλοι αυτοί που κραύγαζαν ότι με την κοινωνική μας πολιτική θα προξενούσαμε δήθεν μεγάλες και τρομερές «καταστροφές», πήραν αποστομωτικές απαντήσεις», σημειώνει για την τριετία της κυβέρνησης της ΝΔ ο υπουργός

«Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά. Κάνουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη!», διαμηνύει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη με ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, τονίζει ότι «το κυβερνητικό έργο στην καταστρέφει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι ο «κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει γνωστά ψέματα από το παρελθόν».

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού:

«Παρακολούθησα σήμερα λόγω κορωνοϊού από την τηλεόραση στο σπίτι μου τη συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική. Πρέπει να πω ότι από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκείνοι που μίλησαν μόνο για κοινωνική πολιτική ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι άλλοι επέλεξαν να μιλήσουν βασικά για αλλά θέματα: Γα την Τουρκία, τη Νovartis, για την ενέργεια κ.ο.κ. Αυτό νόμιζαν ότι τους εξυπηρετούσε. Σε αλλά κοινοβούλια της Ευρώπης αυτό δεν θα επιτρεπόταν.

Εν πάση περιπτώσει όμως, όλη η συζήτηση κατέληξε στο ότι το «προνομιακό» πεδίο της «φιλεύσπλαχνης» αντιπολίτευσης, η κοινωνική πολιτική δηλαδή, έπαψε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες απόψεις του ΚΚΕ. Σε πολλές περιπτώσεις παραγνωρίζοντας την ίδια την πραγματικότητα. Οι υπόλοιποι μίλησαν σχετικά λίγο για το θέμα, με τον κ. Τσίπρα να επαναλαμβάνει γνωστά ψέματα από το παρελθόν. Ότι πχ δίνουμε δήθεν ένα δις. για τους ατομικούς «κουμπαράδες» σε σχέση με τις επικουρικές συντάξεων των νέων, ενώ το ποσό είναι 36 εκατ. κ.οκ. Το βέβαιο είναι ότι η πραγματικότητα μιλάει μόνη της.

Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι λύθηκαν φυσικά τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ανεργία μειώθηκε από το 17,3% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022. Ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε συνολικά 9,7% και ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως στην τσέπη όσων αμείβονται με αυτόν. Ότι οι ρυθμοί των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) τριπλασιάστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Ότι οι εργαζόμενοι απέκτησαν παραπάνω γονικές άδειες και η Ελλάδα είναι πλέον στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα των φύλων. Ότι πάμε από ρεκόρ σε ρεκόρ στην έκδοση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων και ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν μηδενιστεί. Ότι το 1555 έδωσε τέλος στο χάος με τα κατεβασμένα τηλέφωνα του Υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων φορέων του.

Όλο αυτό το έργο έχει την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας και είναι αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ναι, ξέρουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα καταστρέφουν το αφήγημα ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πίστευε ότι σε αυτό το πεδίο θα μπορούσε να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση. Ξέρουμε όμως παράλληλα ότι αυτή η προσπάθεια ήταν και είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη συνείδησή μας και απέναντι στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Εφαρμόζοντας μια πολιτική με αποτέλεσμα. Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά. Κάνουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη!»

Χατζηδάκης: 3 χρόνια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα – Απολογισμός 3ετίας

Σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης κάνει τον απολογισμό της τριετίας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«2019-2022: Εμείς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη! Όλοι αυτοί που κραύγαζαν ότι με την κοινωνική μας πολιτική θα προξενούσαμε δήθεν μεγάλες και τρομερές «καταστροφές», πήραν αποστομωτικές απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στη Βουλή. Συνεχίζουμε, εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίσαμε. Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της ευαισθησίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

By