Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

«Χέρι-Χέρι» Παπανδρέου και Τσίπρας

Το φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με οτιδήποτε το παλαιοκομματικό πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί

tsipras-papandreou-petalotis

Αυτό που μας κάνει εντύπωση το τελευταίο διάστημα, δεν είναι ούτε η αυτομόληση της μνημονιακής Υπουργού του Γιώργου Παπανδρέου Θεοδώρας Τζάκρη, στην αντιμνημονιακή πτέρυγα του κοινοβουλίου. Ούτε η προεκλογική απεργία πείνας με σάντουιτς, του Γιάννη Μιχελογιαννάκη για το Νίκο Ρωμανό. Πόσο μάλλον η «τεκτονική μετακίνηση» πλειάδας στελεχών, βουλευτών και κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, που προσπαθούν να βρουν πολιτικό οξυγόνο στον Σύριζα.  Όπως είχαν βρει και τότε, το όχι και τόσο μακρινό 2007. Όταν όλοι αυτοί στις εσωκομματικές εκλογές του τότε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ, στήριξαν την επιλογή που θεώρησαν πως βολεύει εκείνους και τα οφίτσια τους.

Αυτό που μας κάνει πραγματική εντύπωση, είναι το «αγκαζέ» και τα «ραντεβουδάκια» του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Συναντιούνται έκτακτα για περίπου 2,5 ώρες και μιλάνε για το «πατριωτικό καθήκον». Ο ένας καλύπτει τον άλλον σε διάφορα θέματα, όπως το δημοψήφισμα. Κάνουν δηλώσεις και αλληλοσυμπληρώνονται. Στελέχη που βγήκαν  και εκτέθηκαν στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, συναντιούνται κρυφά με τους «κλειδακράτορες» του Μαξίμου και προετοιμάζουν την βάση τους για την ημέρα της κρίσης…

Ο Γ.Α.Π. φαίνεται να έχει δώσει λευκή επιταγή στον Αλέξη Τσίπρα, ξεχνώντας το παρελθόν. Ένα παρελθόν που έρχεται μέσα από το χρονοντούλαπο των αγανακτισμένων, της εθνικής προδοσίας, των στρατοδικείων, των ελικοπτέρων και μίας μάζας που τραγούδαγε και εύχονταν να έρθει «μία νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάλι, έχει αποδείξει την ικανότητα του να μετατρέπει κάθε προνομιακό του συνομιλητή, σε μελλοντική άχρηστη συνιστώσα, έτοιμη για τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Το ίδιο θα κάνει και με τον Παπανδρέου.

Έχει αποδείξει όμως και κάτι ακόμη. Πως ότι κι αν έχει κατηγορήσει στο παρελθόν, στη συνέχεια το αγκαλιάζει και το χαϊδεύει, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του

Τα  ίδια έκανε με την καραμανλική δεξιά, που μετέτρεψε τον «πολιτικό προϊστάμενο του μπάτσου δολοφόνου» σε πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα ίδια έκανε με τους υπερσυντηρητικούς  Αν.Ελ. που μετείχαν ενεργά στις κυβερνήσεις του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και του πάρτι της περιόδου 2004-2009

Τα ίδια έκανε ακόμη και με έννοιες που υπηρέτησε και υπερασπίστηκε με παθός, όπως το αντί-μνημόνιο, που μετατράπηκε σε μια νύχτα σε 70% θετικό, λίγο πριν η καγκελάριος Μέρκελ γίνει αξιόλογη και φίλη μας…

Έτσι, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να βρει πολιτικούς συμμάχους, για να κάνει πιο εύκολη τη στροφή από τον πολιτικό καιροσκοπισμό της πλατείας στον ρεαλισμό, προσφέρει πολιτικό σωσίβιο, αυτή τη φορά στον Γιώργο Παπανδρέου.

Έναν Γιώργο Παπανδρέου που ψάχνει πόρτα-πόρτα μία δικαίωση για τις άγαρμπες πολιτικές του κινήσεις και περιστοιχίζεται από στελέχη, που έμαθαν να ζουν και να αναπνέουν «για μια καρέκλα»

Αυτοί λοιπόν οι κηπουροί του Παπανδρεισμού, θα κάνουν τα πάντα για μία καρεκλά, που νομίζουν ότι τους προσφέρει ο Συριζα, ακόμη και να χρεωθούν την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Μία διάσπαση που όσο το φλερτ Τσίπρα-Παπανδρεου μετατρέπεται σε γάμο, με καλεσμένους τον Καραμανλη και τον Καμμένο, τόσο μοιάζει ως προδιαγεγραμμένη και προαποφασισμένη εδώ και καιρό, για το μπλοκ του γιου ου ιδρυτή του κόμματος.

Παναγιώτης Φωτεινός

(Visited 1 times, 1 visits today)