Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες στις Γαλλικές Άλπεις

Τουλάχιστον 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από την σφοδρή χιονόπτωση

gallia4

Η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει μια κατάσταση χάους στις Γαλλικές Άλπεις καθώς 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους, με τους εγκλωβισμένους τουρίστες να αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα τους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοΐας, χιλιάδες άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε καταλύματα στο βουνό ή σε αεροδρόμια εξαιτίας του χιονιού.

Ένας 27χρονος σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι σε δρόμο κοντά στο Σαμπερί όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε εξαιτίας του χιονιού και βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 200 μέτρων.

gallai2

Περίπου 2.063 άτομα- οι περισσότεροι Βρετανοί- παρέμειναν στο αεροδρόμιο του Σαμπερί. Οι μισοί από αυτούς αναμένεται να μεταφερθούν σε προσωρινό καταφύγιο στην Αιξ-λε-Μπαιν, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο της Μαρλιόζ.

Στην Αιξ-λε-Μπαιν, περισσότεροι από 120 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και τους φροντίζουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης μετατράπηκαν 12 χώροι σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας- στην Αλμπερτβιλ, στο Σαμπερί, στο Μουτιέ και στο Μπουρ Σεν Μορίς.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των οχηματαγωγών πλοίων μεταξύ του Καλαί στη βόρεια Γαλλία και του Ντόβερ στη νότια Αγγλία διακόπηκε το πρωί του Σαββάτου και το λιμάνι του Καλαί έκλεισε λόγω ισχυρής καταιγίδας με ριπές ανέμου που φθάνουν τα 160 χλμ. την ώρα, ανακοίνωσε ο λιμενάρχης.

gallia3

«Κανένα πλοίο δεν εισέρχεται στο λιμάνι, ούτε εξέρχεται, δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Τα πλοία από το Ντόβερ που αναμένονταν στο λιμάνι του Καλαί παραμένουν στο Ντόβερ», δήλωσε μέλος του λιμενικού σώματος.

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς όλα δείχνουν πως αυτό το κύμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γαλλία, τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα πολλές πόλεις να γιορτάσουν χιονισμένες την έλευση του νέου έτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By