Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Χονγκ Kονγκ: Ανοίγουν ξανά τα μπαρ και τα θεματικά πάρκα λόγω χαμηλού αριθμού κρουσμάτων


Το Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει και πάλι τα μπαρ, τις πισίνες και τα θεματικά πάρκα από την Παρασκευή, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς μετά τα τεστ για κορωνοϊό στα οποία υπέβαλε σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους και τα οποία εντόπισαν μόλις 42 κρούσματα.

Η ανακοίνωση από την υπουργό Υγείας Σοφία Τσαν έγινε λίγες ημέρες μετά το εκ νέου άνοιγμα γυμναστηρίων και χώρων ψυχαγωγίας και την αύξηση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπονται σε συναθροίσεις σε τέσσερις.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων παραμένει σε ισχύ, όπως εξάλλου και η απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων παραλιών καθώς οι αρχές συνιστούν προσοχή.

Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει 4.976 κρούσματα του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα στο τέλος του περασμένο χρόνου, ενώ 101 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η χαλάρωση των μέτρων έγινε μετά την μαζική εξέταση 1,8 εκατομμυρίου ανθρώπων -σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Χονγκ Κονγκ- και τον εντοπισμό μόλις 42 κρουσμάτων, περιλαμβανομένων πέντε κρουσμάτων από ιχνηλάτηση.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο ή διψήφιο αριθμό, από τριψήφιο που ήταν τον Ιούλιο, και σήμερα δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα στην κοινότητα.

Οι πισίνες στο Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να λειτουργούν στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ οι χώροι εστίασης, περιλαμβανομένων των παμπ, θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Τα δύο θεματικά πάρκα της πόλης -το Ocean Park και η Ντίσνεϊλαντ- επίσης θα ανοίξουν την Παρασκευή μαζί με τα συνεδριακά κέντρα.

Η Hong Kong Disneyland είχε κλείσει για δεύτερη φορά φέτος στις 15 Ιουλίου εξαιτίας του κορονοϊού και αφού είχε ανοίξει εκ νέου τον Ιούνιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By