Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

«Χοντραίνει» η κόντρα της κυβέρνησης – ΣΕΒ

Τζάκρη κατά ΣΕΒ: Ο Φέσσας λειτουργεί ως εκπρόσωπος της ΝΔ

tzakriΈνα νέο μέτωπο ανοίγει στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, στο οποίο αυτή τη φορά εμπλέκονται -τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβερνητική πλευρά – και οι Έλληνες βιομήχανοι.

Και αυτό, καθώς η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, απαντά με μια σκληρή ανακοίνωση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Η υφυπουργός, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι «σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο», προσθέτοντας ότι  «(…) το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», απαντά στο αν πρόκειται για μια χαλαρή προσέγγιση του πρωθυπουργού στη διοίκηση ή για εσκεμμένη στρατηγική, στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι εν μέρει πρόκειται για ζήτημα ιδεολογικών καταβολών, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ευαγγελιζόμενος μια αριστερή οικονομία, με ένα πολύ μεγάλο κράτος, που εργοδοτεί τους πάντες και φροντίζει για όλα. Αυτό το μοντέλο πέθανε το ’89 και όπου υπάρχει, φέρνει φτώχεια».

Στη συνέχεια, ο ίδιος λέει ότι υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, περισσότερο «αγοραία», όπως είπε. Αυτή είναι, σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, ότι «ο εκλογικός στρατός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνδικαλιστές. «Οι συνδικαλιστές διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις» τονίζει, άρα είναι επόμενο το κόμμα να εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της υφυπουργού Οικονομίας, Θεοδώρας Τζάκρη, αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη ο ελληνικός λαός και η υγιής επιχειρηματική κοινότητα διάβασε στο φύλλο της Καθημερινής της Κυριακής της 2ας Οκτωβρίου το σίκουελ της ανοίκειας και αήθους επίθεσης του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεοδώρου Φέσσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευσή του, με πρόφαση επιστημονικότητας, εβδομαδιαίου δελτίου του Συνδέσμου, στο οποίο ο κ. Φέσσας εξύβριζε κατά τρόπο πρωτοφανή τον πρωθυπουργό, ο ίδιος επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος.

Είναι σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο. Είναι επίσης προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης.

Γι αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η Νέα Δημοκρατίας του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει.

Ωστόσο, ας μην κρατούν την αναπνοή τους. Εμείς συμπλέουμε με την υγιή επιχειρηματικότητα που παράγει και δημιουργεί στην χώρα μας και γι αυτήν την επιχειρηματικότητα, παρά τις αντίξοες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες εργαζόμαστε καθημερινά με εμφανή αποτελέσματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By