Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Λαύριο – Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Λαυρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου.

Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα – Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο συντονιστής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος.

Με αφορμή την πυρκαγιά ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τόνισε ότι ο μηχανισμός της περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης σε συνεργασία με τους άλλους φορείς.

 

Δήλωσε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό, στέλνοντας το κοινό μήνυμα ότι «σε έκτακτες καταστάσεις όλοι μαζί θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Τέλος, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς.

By