Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Χουντής: Ο Γιούνκερ δεν απάντησε σε τηλεφώνημα του Τσίπρα

Δεν είναι σωστό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην ανταποκρίνεται σε κάλεσμα ενός πρωθυπουργού

xountis

Το «όχι» του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, παρά τις διαψεύσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» ο κ. Χουντής σημείωσε πως δεν είναι σωστό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην ανταποκρίνεται σε κάλεσμα ενός πρωθυπουργού, και δεν είναι σωστό να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

Μιλώντας ενόψει της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χουντής σημείωσε πως η σημερινή ημέρα είναι πράγματι κρίσιμη αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσουν η δημοκρατία και οι κόκκινες γραμμές που έχει δώσει στην κυβέρνηση ο ελληνικός λαός.

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θα δείξει αποφασιστικότητα και θα απαντήσει τόσο στα προβλήματα της Ελλάδας όσο και στα προβλήματα της Ευρώπης.

Διευκρίνισε πάντως ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Τέλος, ο κ. Χουντής σημείωσε ότι το Eurogroup δεν είναι θεσμός, είναι καταφυγή και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μεταξύ πολιτικών ηγετών και πολιτικών θεσμών.