Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Χρ.Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία»

Ξεσηκώθηκαν με τα νέα μέτρα οι αγρότες της Βορείου Ελλάδος

xr.karagiannidis

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου για μισή ώρα, πραγματοποίησαν, σήμερα, κτηνοτρόφοι και αγρότες της Β. Ελλάδας.

Την αντίδρασή τους για τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία εξέφρασαν οι συγκεντρωμένοι στο βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη, που ήταν ένας από τους ομιλητές. «Νιώθουν εξαπατημένοι… Όταν ανέβηκα να μιλήσω υπήρχε ένταση και οργή ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά», δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης, σημειώνοντας ακόμη ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τους οποίους μίλησε, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος όταν έρθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Προφανώς, δεν με ικανοποιεί η συμφωνία… Δεν θα υπερψηφίσω τα μέτρα που έρχονται».

Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Β Ελλάδας αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ανανέωσαν το “ραντεβού” τους για το παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο της 25ης Αυγούστου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Έως τότε δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών ή και περιφερειών, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, Γιάννης Κιτσουκάκης, δήλωσε ότι οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες αγρότες και κτηνοτρόφοι επιθυμούν κάθοδο στην Αθήνα και πραγματοποίηση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επανέλαβε δε, ότι η πλειοψηφία των αγροτών/κτηνοτρόφων δεν αντιτίθενται στη φορολόγησή τους, αλλά ζητούν «κάποιες μικρές αλλαγές» προκειμένου να επιβιώσουν, όπως: κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 7.000-8.000 ευρώ και διατήρηση του ΟΓΑ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή να μην αυξηθεί το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν οι παραγωγοί.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ένωση Αγροτών-Κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Χρήστο Γκόντια, προγραμματίζει κάθοδο στην Αθήνα εντός του Σεπτεμβρίου και «δυναμική κινητοποίηση», που δεν αποκλείεται, όπως τόνισε, να συμπέσει χρονικά και με άλλες κινητοποιήσεις, που θα αφορούν ακόμα και το κλείσιμο κεντρικών κομβικών σημείων ή τελωνείων με τα τρακτέρ.

Ανέφερε ακόμη πως συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να οριστεί ένα ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

By