Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες πάνω από 2% – Σε «αρμονία» με την Ευρώπη η πτώση

Υπο πίεση παραμένουν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές με την αγορά να συνεχίζει την ελεύθερη πτώση δίχως τους ικανούς αγοραστές.

Η πτώση είναι ανάλογη με αυτή στην Ευρώπη, μετά τα αρνητικά στοιχεία της Γερμανίας, ωστόσο η Αθήνα έχει χάσει ήδη 10% απο τα υψηλά της και 100 μονάδες περίπου σε επίπεδο δείκτη.

Η οδός Αθηνών δεν έχει αντιδράσει ούτε μια ημέρα τεχνικά για περισσότερες απο 10 ημέρες συνεχίζει με βαρίδια τόσο στις τράπεζες, όσο και σε μη τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχασαν τα υψηλά επίπεδα τιμών.

Την παραμονή της μεγάλης εορτής της Παναγίας η ελληνικλή αγορά συνεχίζει να πιέζεται στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες χάνουν απο 9-13% την τελευταία εβδομάδα.

Η όδος Αθηνών συνεχίζει να συμπεριφέρεται διαφορετικά απο τις υπόλοιπες αγορές καθώς στα γυρίσματα των διεθνών αγορών, συνεχίζει να πιέζεται.

Ως ένα βθαμό η διαφορετική αντιμετώπιση είναι δεδομένη καθώς δεν είναι ανεπτυγμένη αγορά και επηρεάζεται περισσότερο λ. χ απο την επικείμενη κρίση στην Ιταλία ή την κρίση σε μια αναδυόμενη αγορά όπως της Αργεντινής.

Όμως, και στο παρελθόν οι τραπεζικές μετοχές εμφάνισαν αυτη την συμπεριφορά καθώς εξαφανίζονται τα κέρδη της προηγούμενης περιόδου.

Όταν λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε μια συμφωνάι με τους δανειστές, τότε θα αλλάξει και η τάση στις τράπεζες.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 801 μονάδες με βουτιά 2,05%.

Βουτιά 6,35% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,36 ευρώ. Βουτιά πάνω απο 6% για Εθνική και Eurobank στα 1,9675 ευρώ και 0,6535 ευρώ. Βουτιά 4,35% για την Alpha bank στα 1,32 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By