Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το άνοιγμα


Αδύναμη να ακολουθήσει την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει η Αθήνα, καθώς έχει κολλήσει στις 642,68 μονάδες με οριακή άνοδο 0,25% παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές κινούνται με κέρδη. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν κέρδη 0,70-0,80% εν όψει του Eurogroup, αλλά και της συζήτησης που θα γίνει για τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης.

Η απαξίωση της ελληνικής αγοράς με τις τράπεζες να ανακοινώνουν συνεχώς λ.χ. τις προσφορές για πακέτο δανείων και τις μετοχές να μην αντιδρούν προβληματίζει. Και η διαφορά των ΗΠΑ με την Ευρώπη είναι καθοριστική για το τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια.

Τα χρήματα στις ΗΠΑ δόθηκαν εμπροσθοβαρώς και η αγορά άρχισε να αποτυπώνει τις προσδοκίες, κυρίως στις κυκλικές μετοχές και την τεχνολογία που είναι ο ηγέτης της χρηματιστηριακής αγοράς.

Στην Ευρώπη, οι βόρειες χώρες εξαιτίας των πλεονασμάτων συνεχίζουν να κινούνται με ένα θετικό τόνο εν όψει του πακέτου ζητώντας δάνεια για τις νότιες χώρες. Σε χρηματιστηριακό κενό μένουν χώρες, όπως η Ελλάδα, διότι τα χρήματα θα έλθουν αργά ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών.

Επί της ουσίας οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται λ.χ. για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά για το αν πραγματοποιούνται δουλειές και μεταρρυθμίσεις σήμερα και όχι εντός του 2021.

Η αποκοπή του μερίσματος της μετοχής του ΟΤΕ βαραίνει στον Γενικό Δείκτη και ο τίτλος χάνει 32,63% στα 11,79 ευρώ. Με κέρδη 1,14% η Eurobank στα 0,4076 ευρώ. Οριακή η άνοδος σε Alpha Bank στα 0,6452 ευρώ. Με άνοδο 1,07% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,418 ευρώ. Οριακά κέρδη σε Εθνική στα 1,2585 ευρώ. Κέρδη 1,6% σε Γεκ-Τέρνα στα 6,30 ευρώ. Με άνοδο 1,66% η Lamda στα 6,14 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By