Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χρυσόγονος: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

xrysogonos

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος με δήλωσή του τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός απέρριψε με το συντριπτικό ποσοστό 61% την πρόταση των δανειστών της 25η Ιουνίου. Τούτο δεν υποδηλώνει επιθυμία εξόδου από την ευρωζώνη ή και την Ευρωπαϊκή “Ένωση, αλλά εντολή προς την ελληνική κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, κατά τρόπο που να δίνει ανάσα και ελπίδα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Έτσι άλλωστε το ερμηνεύει και η ίδια η κυβέρνηση και ήταν πολύ εύστοχη η χθεσινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που κατέληξε στη διαμόρφωση κοινής θέσης των συμμετεχόντων (πλην του γ.γ. του ΚΚΕ) για την επικείμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η διαπραγμάτευση αυτή έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, επειδή αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία στραγγαλίζεται από τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που μας έχει επιβάλει, άμεσα ή έμμεσα η ΕΚΤ. Η Ελλάδα μοιάζει αυτή τη στιγμή με πολιορκημένη πόλη, από οικονομική άποψη. Αν συνεχιστεί για μερικές ακόμη ημέρες έως λίγες εβδομάδες ο στραγγαλισμός, η καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμη.

Οι δανειστές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους το να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια «μαύρη τρύπα» στον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει στηριγμένη στη οικονομική τρομοκρατία.

Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».