Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Χρυσόγονος: «Εάν οι καταθέσεις δεν επιστρέψουν στις τράπεζες δεν μας σώζει τίποτα»

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα ανόρθωσης των φορολογικών εσόδων.

xrisogonos

Αποκαλυπτικός ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση. Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον Βήμα Fm, είπε ότι «Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε δυσκολότερη διαπραγματευτική θέση, απ’ ότι ήταν πριν δυο μήνες», εξαιτίας του γεγονότος ότι «είχαμε μια εκροή καταθέσεων της τάξεως 25-26 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, η οποία μας υποχρεώνει κάθε εβδομάδα, να πηγαίνουμε στον κ. Ντράγκι και να ζητιανεύουμε, για μια αύξηση του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας».

Για την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, σημείωσε πως κατά τη γνώμη του υπεύθυνος «είναι η κινδυνολογία, λυπάμαι που το λέω, της Ν.Δ κυρίως και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ», ενώ για την υστέρηση των εσόδων είπε ότι οφείλεται στην προσδοκία, ότι θα χρειαστεί να πληρώσουμε λιγότερα.

«Έχω την αίσθηση ότι οφείλεται στην προσδοκία ότι μπορεί να πληρώναμε σε δραχμές. Πονηρά σκεπτόμενοι, αρκετοί συμπολίτες μας, κρατούσαν τα λεφτά στα στρώματα, προκειμένου να μπορούν να διακινούν, το υποτίθεται ανατιμημένο ευρώ, έναντι της υποτίθεται υποτιμημένης νέας δραχμής και έτσι να κερδίσουν», ήταν η αναφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν οι καταθέσεις δεν επιστρέψουν στις τράπεζες, αν δεν ανορθωθούν τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου, τότε δεν μας σώζει, όχι σκληρή διαπραγμάτευση, δεν μας σώζει τίποτα», κατέληξε ο κ. Χρυσόγονος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By