Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Χρυσοβελώνη: Ο Βέμπερ κάνει «bullying» στην Ελλάδα

Δριμύτατη αντίδραση των ΑΝΕΛ στις δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τον χώρο του Σένγκεν

xrisoveloni

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του αρχηγού της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τον χώρο του Σένγκεν, σε περίπτωση που Αθήνα και Frontex δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορα. η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κάνει λόγο για «ιταμές και προσβλητικές» δηλώσεις.

Κάνει επίσης λόγο για «bullying» του κ. Βέμπερ εναντίον της χώρας μας αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ενώ εκτιμά ότι ο στόχος «δεν είναι άλλος από το να επιβάλουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες τις θέσεις τους σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργεί η Frontex από εδώ και στο εξής για τη φύλαξη των συνόρων».

«Το ερώτημα είναι γιατί η Νέα Δημοκρατία, που είναι μέλος του ΕΛΚ, δεν αντιδρά σε αυτά που λέει “δικός τους άνθρωπος” και επιλέγει να “κάνει την πάπια”, παρότι αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Το ότι δεν έχει καταφέρει να εκλέξει αρχηγό δεν της δίνει κανένα άλλοθι», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.

By