Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Χριστοφιλοπούλου: Πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες γαλέρας

Με αφορμή τα στοιχεία για την ανεργία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

xristofilopoulou

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, με αφορμή τα στοιχεία για την ανεργία.

Πιο συγκεκριμένα η Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζει στην ανακοίνωσή της: «εάν η Κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν».

Στη συνέχεια προσθέτει: «η ανάλυση των στοιχείων αυτών καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους».

Τέλος η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει: «Άνθρακες ο «θησαυρός», κούφιοι και οι κυβερνητικοί κομπασμοί. Πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες «γαλέρας». Επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τις γνωστές μεθόδους τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By