Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Χρήστος Παππάς: Έρευνα για τον εντοπισμό κι άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθαλψη

Μετά την καταδίκη της 52χρονης γυναίκας στο σπίτι της οποίας συνελήφθη ο φυγόποινος Χρ. Παππάς, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλα πρόσωπα να εμπλέκονται στην υπόθαλψη του καταδικασθέντα υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελίας, αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις καταθέσεις αυτές αναφέρονται ονομαστικά συγκεκριμένα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον Χρ. Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.

Νωρίτερρα, η 52χρονη από την Ουκρανία δικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματία, έπειτα από δίωξη που της άσκησε η εισαγγελία. Η ίδια έκανε λόγο για εθιμοτυπική επίσκεψη του μέχρι πριν από λίγες ώρες φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά στο σπίτι της με προσωρινό χαρακτήρα, έκανε σήμερα λόγο στην απολογία της στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Στο σπίτι της 52χρονης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Χρήστο Παππά, ο οποίος λίγο πριν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε επέβαλε στην κατηγορουμένη ποινή φυλάκισης 30 μηνών, ενώ απέρριψε και αίτημα της για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου.

Επίσης, το δικαστήριο με την απόφασή του έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι η κατηγορούμενη αφήνεται ελεύθερη.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

«Τελέστηκε η υπόθαλψη. Η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη», ανέφερε ο εισαγγελέας στη σχετική τοποθέτησή του στη δίκη και το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του.

Τώρα, κατά την απολογία της σήμερα στο δικαστήριο, η κατηγορουμένη υποστήριξε πως η επίσκεψη του Χρ. Παππά στο σπίτι της είχε κοινωνικό χαρακτήρα και η παραμονή του σε αυτό ήταν προσωρινή. Όπως ανέφερε η 52χρονη ο Χρ. Παππάς δεν διέμενε μόνιμα στο διαμέρισμά της, ούτε κοιμήθηκε εκεί.

«Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία της η κατηγορούμενη και υποστήριξε πως ο Χρ.Παππάς επισκέφθηκε στο σπίτι της πρώτη φορά από τη στιγμή της καταδίκης τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη», είπε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη και προσέθεσε ότι «προφανώς κάποιος τον είδε και ειδοποίησε τις αρχές…».

Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές, θα κινδυνεύατε;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.

Στη διάρκεια της δίκης στο ακροατήριο αναγνώστηκαν και καταθέσεις αστυνομικών, στις οποίες αναφέρεται ότι χθες στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία. Το τηλεφώνημα προέρχονταν από άγνωστο άνδρα ο οποίος ενημέρωνε ότι η 52χρονη κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι στο διαμέρισμα της 52χρονης ανάμεσα σε άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορούμενη δήλωσε άγνοια. Σε κάποια από τα σημειώματα αυτά αναφέρονταν οι εξής φράσεις: «ΔΧΠ σ´ αγαπάω», «Σ” αγαπάω», «αδέκαστος», «Σ” αγαπάω, πατήρ», «Δάσκαλος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By