Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Χρωστάτε; Περιμένετε τηλεφώνημα από την εφορία!

Πρακτικές «εκφοβισμού» για να πιεστούν οι οφειλέτες και να πληρώσουν τα ποσά που χρωστούν

eforia

Περισσότεροι από 83.000 οφειλέτες πρέπει να περιμένουν άμεσα τηλεφώνημα από τις  υπηρεσίες της ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών.

Σκοπός τους είναι να πιέσουν όσους έχουν χρέη να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Την αποκάλυψη κάνει ο «Ελεύθερος Τύπος», τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της ΓΓΔΕ προσφεύγουν σε μεθόδους παρόμοιες με αυτές των εισπρακτικών εταιριών.

Όπως εξηγεί τα τηλεφωνήματα γίνονται μέσω τηλεφωνικού κέντρου σε σταθερά αλλά και κινητά τηλέφωνα προς πολίτες οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών είτε άφησαν απλήρωτα ΦΠΑ και άλλους φόρους.

Περιγράφοντας τη διαδικασία το ρεπορτάζ εξηγεί ότι αρχικά υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους ότι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ή τις οφειλές τους και στη συνέχεια τους ρωτούν αν προτίθενται είτε να τις αποπληρώσουν είτε να τις ρυθμίσουν.

Με τον τρόπο αυτό, ασκείται έντονη ψυχολογική πίεση στους οφειλέτες που έχει ως σκοπό να προχωρήσουν στην αποπληρωμή όσων χρωστούν, ενώ πολλοί φοβούμενοι ότι θα στοχοποιηθούν για κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων, επιβεβαιώνουν ότι θα τις τακτοποιήσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η νέα αυτή τακτική έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσεων της ΓΓΔΕ για το 2016.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By